Afbetaling - Afdragslån

Inden du køber på afbetaling / kredit: Tjek om ikke disse lån er billigere:

Mobil på afbetaling?

Mange vælger at købe deres mobiltelefon - uanset om det er en iPhone eller Samsung eller andet - på afbetaling, da det jo er en pænt stor sum penge, der skal lægges for en moderne SmartPhone. Men ofte kan det faktisk bedre betale sig at tage et lån på beløbet, betale kontant og afdrage lånet bagefter.

Tøj på afbetaling?

Nogle tøjbutikker tilbyder afdragsordninger - ofte i form af et kreditkort. Også her er det værd at se sig for, for selvom renter på nogle online lån er relativt høje, er der mange af dem, der faktisk er lavere end på afbetalingsordninger. Nogle lån herover har rente helt ned til 3,49%, og det er der absolut ingen afdragsløsninger eller afbetalinger, der kan konkurrere med.

Computer og elektronik på afdrag?

Med en enkelt undtagelse er det som regel meget dyrt at købe den slags på afbetaling. Undtagelsen er L'easy, der har nogle formidabelt gode afdragsordninger på deres slag af elektronik, computere og hvidevarer med mere. Udvalget hos L'easy er helt enormt, og fælles for alle produkterne er deres yderst favorable afdragsordninger.

Se for eksempel:

Er afbetaling det samme som et lån?

I princippet ja - men der er forskelle. For eksempel er der ingen krav om sikkerhed ved et lån, men en afbetaling sker med sikkerhed i det, du har købt.

Er det billigere at låne end at afbetale et produkt?

Det afhænger af situationen, men i mange tilfælde er det meget billigere at tage et online lån end at købe på afdrag.

Kan jeg låne mere end produktet koster?

Ja, det er en af fordelene: Du kan låne til andet, når du alligevel er i gang. Hvis du for eksempel køber et TV til 10.000 kroner, kan du sagtens låne 5.000 oven i til lidt ekstra forkælelse. Sørg blot for altid at kunne betale afdragene på dit lån.

Fordele ved et lån i stedet for afbetaling

Hvis du køber noget på afbetaling, og du kommer i en situation, hvor du ikke kan betale et afdrag, kan du risikere, at forretningen henter det, du har købt. Det kan være din mobil, din vaskemaskine, computer eller fjernsyn.

Tager du derimod et lån, har du ikke stillet nogen sikkerhed i det, du har købt, og du kan kommunikere med lånefirmaet om en løsning, uden du risikerer at miste dine ting!

Endelig er det værd at tage med, at et ganske almindeligt afdragslån giver dig den frihed, at ingen blander sig i, hvad du skal bruge pengene til, hvad du køber og hvordan du køber det. Det er ikke mindst væsentligt, hvis du køber noget privat, hvor der jo ingen mulighed er for almindelig afbetaling.

Forbrugerrådet har en glimrende artikel, der beskriver de forskellige typer af lån, kreditter og afbetalinger - læs den her.

Scroll til toppen