3 bedste råd om billån

Jeg har spurgt en erfaren bankrådgiver, hvad hans bedste råd er til dig, som leder efter et billån:

Spørgsmål:

Hvad er dine bedste råd til kunder, som skal i banken for at optage et billån? Hvad er vigtigt at spørge om, og hvad skal man huske at tage med i banken?

Danmarks billigste billån

Bankrådgiverens svar:

  1. Renten er kun den halve sandhed/pris. Det handler om at se på ÅOP efter skat – dvs. hvad koster lånet reelt set, når du tager højde for omkostningerne og det rentefradrag du har. Når du vurderer prisen på din finansiering skal du også forholde dig til, hvor længe du forventer at eje bilen. Jo kortere tid du ejer bilen, jo tungere vejer omkostninger til stiftelse og etablering af sikkerhed. Mange vælger at finansiere deres nye bil over f.eks. 6 år, selvom de har en indgroet vane med at skifte bil hvert tredje år. I det tilfælde kan man ikke bruge låneoplysningerne til noget, da der jo ikke er taget højde for at lånet indfries allerede efter tre år. Her er det i stedet vigtigt at få lavet en analyse af ÅOP efter skat udmålt over den tid, man forventer at eje bilen.
  2. Bilforhandleren har sandsynligvis et finansieringstilbud til dig. Sørg nu alligevel altid for at spørge i din bank. Du kan have så god en økonomi, at du ikke behøver bruge omkostninger på at lave pant i bilen – f.eks. hvis banken allerede har pant i dit hus. Vi ser ofte, at bilforhandlerens tilbud har en noget lavere rente, men til gengæld større omkostninger (her kommer første råd så i spil).
  3. Vurder i samråd med din rådgiver hvor mange år du skal være om at betale dit billån. Det vil være trist at have en gammel bil, hvor mekanikerregningerne løber op, samtidig med du har et billån at betale af på
Scroll til toppen