RKI Lån – Guide om lån af penge trods registering i RKI

Det er jo ikke den optimale situation i udgangspunktet at tage et såkaldt RKI Lån – altså et lån trods RKI registrering. Risikoen (gennemsnitligt) for banken eller udlåneren er langt større end normalt, og du betaler dyrt for den risiko i forbindelse med renter og gebyrer (ÅOP). Formålet med at tage et lån, når man står registreret for en anden gæld i RKI, er oftest at afbetale den gamle gæld og komme ud af RKI og hele følelsen af at være bagud. I denne guide kan du få gode råd om dine muligheder.Sådan laver du let budget inden du søger om lån trods RKI

Inden du starter, er det nødvendigt (det er det altså!) at lægge et budget for din private økonomi. Og bare rolig – det er slet ikke svært. Se bare hér: Dit privatbudget laver du ved at finde ud af hvilke udgifter du har og hvilke indtægter. Helt konkret skal du på ét stykke papir skrive ned hvad det sidste års regninger kostede og hvornår de skulle betales.

Hvis du er en af de mange, som har svært ved at tage mod til dig og få åbnet rudekuverter med regninger og rykkere og breve fra din bank, så er det nu at du skal tage en dyb indånding og bare få åbnet det hele. Det er ikke så slemt som du frygter inderst inde, det lover jeg. Bare åben det hele og læg stakken klar på bordet ved siden af dit blanke ark papir og kuglepennen.

Godt, så skriver du alle årets udgifter så som husleje, telefon, børnepasning, el, vand og så videre ned på papiret med udgifter. Skriv også hvornår regningen skal betales og hvor mange gange om året den kommer. Hvis du har billån eller afdrag på anden gæld, så skal de udgifter også med på samme måde. Nu kan du gange op og lægge sammen i højre side af papiret og regne ud hvad din samlede årlige udgift er. Den udgift dividerer du med 12 og du kender dine faste udgifter pr måned.

Dertil lægger du et fornuftigt månedligt beløb til at købe mad, tøj, tandlæge, gaver osv. Denne samlede udgift pr måned kender du så nu – dejligt, ikke? `

Nu tager du din indkomst pr måned efter skat og trækker udgiften fra før fra. Fx tjener du måske 15000 efter skat om måneden og har udgifter for 12000. Så har du 3000 kroner tilbage til at afbetale gæld med.

Tillykke! Nu ved du hvor meget du realistisk kan afdrage gælden med, så er det tid til at undersøge mulighederne for lån trods RKI og andre muligheder.

Du kan godt låne penge selv om du har RKI gæld

Lån Trods RKI: ET billede af RKI Experians hjemmeside

Nogen tror ikke at det er muligt, men sandheden er, at du i mange tilfælde godt kan få et lån trods RKI registrering af anden gæld. Det er ikke altid den smarteste løsning, men det vender vi tilbage til lidt senere i denne guide. Du kan enten søge om lån forskellige steder på nettet eller via bankerne for at finde et lån som accepterer at du har misligeholdt gæld til anden side registreret i RKI. Det som du skal undersøge er hvilke betingelser du kan opnå de forskellige steder. Det vil sige hvilke renter målt i årlige omkostninger i procent (ÅOP) som udlånere tilbyder dig. Husk at forhandle renterne længst muligt ned, hvis det er muligt! Det er selvsagt vigtigt at du finder et billigt lån med RKI til at samle sin gæld i – for ellers bliver gælden afdraget alt for langsomt og du spilder dine penge.

Med et realistisk privatbudget i hånden (se afsnittet ovenfor) har du en god chance for at opnå nogle fornuftige vilkår for et lån med RKI.En anden vej at gå med RKI lån

Den anden mulighed, som også ofte virker meget bedre en du tror, er simpelthen at skrive til de forskellige steder, som du allerede har lån (de steder der har meldt dig til RKI registeret i første omgang)og love dem månedlige afdrag på din gæld indtil den er helt betalt tilbage. Hvis du både skylder penge et sted med 25% i rente og et sted med 7% i rente, så er det let at spare tid og penge ved at afdrage mest på det lån, hvor du har den højeste rente. Send derfor fx et brev til stedet med et lån på 25% og lov dem en afdragsordning på 2000 kroner om måneden, og skriv til stedet med 7%, at du gerne vil afdrage lånet med 1000 kroner om måneden.

Du bliver sikkert overrasket over kreditorernes positive svar. Lån penge med RKI - Det kan godt lade sig gøre at låne penge med RKI - se bare dette resultat af en søgning i Google.dk om lån trods RKIHvis du er registreret i RKI og rent faktisk laver et budget, foreslår en tilbagebetaling med faste og realistiske beløb pr. måned, så bliver udlånerne oftest meget positivt overraskede, og når du så overholder aftalen måned for måned, så hører du ikke mere fra dem indtil de sender det smukke brev om at hele gælden er afdraget, og du kan åbne en flaske vin for at fejre det!

Husk altid at planlægge mod gældfrihed på længere sigt! Det er meget lettere at være lykkelig, når man ikke skylder nogen noget!

Lån trods RKI på en ny måde

Lån trods RKI med den nye mulighed fra Fair Rates?Som noget helt nyt i Danmark introducerer Fair Rates muligheden for at søge om lån trods RKI direkte mellem private via deres lånebørs. Denne mulighed kan være interessant, når man har brug for penge fordi et lån trods RKI derinde kan forklares. Man kan simpelthen forklare i en tekst hvad man skal bruge pengene til og forklare hvorfor man kan stoles på til at betale dem tilbage. Derfra kan private mennesker så selv vælge at låne dig pengene, hvis de mener at det er en god investering eller et værdigt formål. Når du laver en låneansøgning derinde, kan du selv vælge hvor mange penge du vil låne, hvilken rente du vil betale og over hvor lang til tilbagebetalingen af dit lån trods RKI skal tage.
Opdatering: Der er tilsyneladende både det ene og det andet problem med Fairrates hjemmeside over den seneste periode. Vi ved endnu ikke præcis hvad der ligger bag, men nettet er fuld af rygter. Mere nyt om fairrate lån når vi har konkrete oplysninger.

RKI sletning

RKI Sletning - læs i dette afsnit hvor du måske kan undgå et lån med RKI ved simpelthen at blive slettet fra registeringenDer er flere måder du kan opnå en RKI sletning på. Den ene er at tilbagebetale al din gæld, som er årsagen til registreringen. En RKI sletning kan du ofte også let få gratis ved at gøre RKI / Experian opmærksom på at der er uenighed mellem dig og dén, du skylder penge om enten hvor mange penge du skylder eller om du overhovedet skylder penge. Så hvis du er i RKI på grund af et lån, som du ikke mener at skylde for, så send straks et brev til udlåneren med din klage og send derefter en klage til RKI, hvor du beder om sletning fra registeret og hvor du vedlægger det andet brev som dokumentation. RKI skal slette dig, hvis der er strid mellem dig og den anden part indtil sådan en strid er afgjort i retten. Se denne artikel fra pol.dk om emnet.

Flere artikler om lån her på siderne:

142 tanker om “RKI Lån – Guide om lån af penge trods registering i RKI”

 1. Jeg er i gang med at forberede mig til et lån trods RKI. Jeg står i Ribers og nu er det på tide at få taget et lån med en ordentlig plan og betale det jeg skylder tilbage.

  Kunne være fedt hvis nogen ville fortælle lidt af deres egen historie her. Hvordan fik du et lån trods rki?
  Hvilken bank eller firma lånte du pengene af osv?

 2. jeg skylder ialt 33000 til rki, er der et låneselskab, sm kan hjælpe mig med dette, og hvad hedder det låneselskab, og har de en formular

  henrik

 3. jeg har forsøgt, men jeg kan kun finde dem, hvor der står at man ikke må stå i rki, har du ikke en enkelt udbydder som gerne vil låne penge

  henrik

 4. Hej Henrik

  Hvis det ikke er muligt for dig at låne med RKI så prøv i stedet noget andet. Lav et fornuftigt budget over dine udgifter og indtægter – tag alt med! Så ved du hvor meget du kan betale tilbage af lånet om måneden uden at komme i nye vanskeligheder.
  Skriv et brev til dem, som du har lånt penge af og fortæl dem at du har lagt et budget og at du påtænker at afdrage din gæld til dem med XXXX kroner om måneden indtil gælden er væk.
  De vil helt sikkert blive glade for at de nu har udsigt til at få deres penge tilbage og for at se at du har skaffet dig et overblik over din økonomi, så du ikke bare ender med at skylde endnu flere penge til endnu flere lånefirmaer.

  Hvis du vil, må du meget gerne skrive en kommentar her om hvordan det er gået!

  Held og lykke med at blive fri af din RKI gæld! :-)

 5. jeg har fået ringet til dem jeg skylder penge til og jeg er færdig med at betale min gæld omkring 1 maj/1 juni

  henrik

  jeg trorde du havde et firma der lånte penge ud

 6. Hej Henrik

  Godt at høre, at du fik fundet en løsning, så du kan komme ud af din RKI gæld uden nye lån.

  Nej, vi låner ikke ud – forsøger bare at hjælpe vores læsere hen til de bedste og billigste lånemuligheder mv.

 7. Hej,
  jeg står også i RKI,og jeg vil gerne samle mine lån et sted eller indfrie dem, tror i at , der er mulighed for låne penge af en finansselskab.så jeg er ud af RKI.. OGSÅ BETALE KUN TIL DEN NY STED???TAK

 8. Hej, det er ikke til at svare på om det er muligt. Det er forskelligt fra sag til sag om og hvordan man kan optage lån trods rki registrering. Muligvis er det slet ikke den bedste løsning for dig, som vi også skriver i artiklen. Ofte er det smarteste at lave et godt budget og aftale fornuftige afbetalingsordninger med alle dem man skylder penge til.
  Hvis du er i tvivl om hvad der er bedst for dine lån, så kontakt en økonomisk rådgiver for at få gennemgået det hele.

 9. Hej…….

  Jeg er en kvinde på 28 år og har to dejlige børn.. Jeg har været samlever med en mand som har sat mig i gæld til lidt over 300.000 kr og mange af dem er nu i rki :(
  Jeg betaler af på nogle af den med 100 kr om mdrén men det er jo som sagt ikke så meget og med renter er det jo faktisk ingen ting og det kommer til at gå meget langsomt. Men jeg slipper for at få brev hele tiden. jeg kunne godt tænke mig at få samlet hele min gæld et sted da det ville blive billiger for mig? der skulle vel ikke være en der kunne hjælpe en enlig mor med hvad jeg kan gøre??? er virkelig ved at være fortabt her.

  venlig hilsen

  helene

 10. Hej Helene

  Her på siden formidler vi ikke RKI lån, men vi prøver at beskrive nogle veje man kan tage for at få styr på sin økonomi enten via afbetaling af RKI gæld eller ved at tage et samlet lån trods RKI og så afbetale det.

  Det lyder som du kunne bruge noget god rådgivning for at få lagt en realistisk plan, som du kan forholde dig til og overholde for at betale alle pengene tilbage stille og roligt. Prøv at høre i din bank eller i din kreds af familie og venner om nogen har lyst og evner til at sætte sig ned med dig og kigge det hele i gennem og lægge en plan for afviklingen af din gæld. Sørg dog inden for at have godt styr på dit private forbrug ved at lægge et budget. I artiklen ovenfor ser du præcis hvordan du gør.

  God arbejdslyst med afviklingen af alle dine lån – både dem med RKI og de andre. Du skal nok få styr på det hele og det går hurtigere end du tror :-)

 11. hej der er da ingen i danmark der vil låne os penge. os som stå i RKI ,- jo hvis du har hus ejer bolig . men den gang man var 17 år der kunne banken det hele ,. men nu næ nej , du stå i rki .-

 12. Hej Henrik
  Du har ret i at det er svært – ikke at det er umuligt.
  En anden ting som du nævner er ret interessant, og det er det med at en bank meget gerne vil give lån, når man er ung.
  Det er et problem og det er et problem som for nogle først ender ude ved RKI registreringen.
  Men at give bankerne skylden er forkert. Det er vores egen skyld, når vi låner mere end vi kan betale tilbage. Hvis vi er under 18 år er det vores families skyld (og vores egen?). Hvis vi skal stole på sælgerne i banken til at tage ansvar for vores liv, så er det for langt ude. Det må vi altså selv klare sammen med vores familier.
  Det er farligt at begynde at give andre skylden for ens problemer, når man selv har skrevet under på lån og renter i sin tid. Det kommer der ikke noget konstruktivt ud af efter min mening.

 13. Hej…

  Min kæreste har været ret uheldig i sit liv.I hvert fald i det forrige forhold, han havde. Hans eks kæreste har efterladt ham en del gæld. Selvfølgelig har man stadig selv et ansvar for at følge med i hvad der foregår.Det er han godt klar over.Heldigvis. Han er et meget godtroende menneske og har derfor stolet 100 procent på hende. Han kører eksport og er derfor ikke hjemme i flere dage og tit kun hjemme i weekenden, Derfor er han lidt afhængig af at der er en, som hjælper ham med det praktiske i hverdagen… Det er så mig nu. Og vi har brugt de sidste tre måneder på at få ryddet op. Han afdrager alle lån nu og restancer er betalt, så det vi ved af er “up to date” nu. Selvom vi stadig frygter der kan komme flere ting op til overfladen. Men men men han er jo kommet i Rki for nogle af lånene. Hans ønske er at låne max 100000 så han kan komme ud af RKI og derefter tage et samlet lån. Han ville kunne betale ca 7000-8000 kr. om mdr i afdrag. Han ejer et hus sammen med sin eks, det står til salg, så ved ikke om det kan lade sig gøre at låne hos dem, som gerne ville udlåne trods RKI, for de vil jo gerne have sikkerhed i huset. Han er ved at undersøge en masse ting om der lurer flere sager osv. Mit spørgsmål er så om det kan betale sig at forsøge at søge RKI-lån, når huset står til salg… Han ved ikke her i skrivende stund, om der er udlæg i huset. Vi må i hvert fald forsøge at starte et sted. Ja, ved ikke om der er en løsning på det hele….

  Hilsen fra Mette

 14. Hej Mette

  Det lyder som du er en stor hjælp for din kæreste!

  Om det rent praktisk kan lade sig gøre for ham at tage et lån trods RKI med udlæg i huset som er til salg, er en gisning, som jeg ikke vil vove mig ud i at gætte på. I må på med vanten og skrive til nogle mulige udlånere for at finde ud af det.

  Når det så er sagt, så tror jeg faktisk ikke at han skal satse på et RKI lån, når I har godt styr på hans gæld til de forskellige steder og når han er i stand til at lave og overholde hver en afdragsordning. I stedet bør I undersøge om ikke han kan blive slettet i RKI, når han nu ikke har nogle rykkere liggende længere – han har jo kun reelle afdragsordninger med de forskellige, så I kan sikkert godt få ham slettet på den baggrund (og specielt i samarbejde med den virksomhed, som har indberettet ham til RKI).

  Start fx med at ringe til RKI for at høre hvad der skal til, ring så evt til den der registrerede ham i RKI og aftal hvordan I får styr på sagerne i god ro og orden.

 15. Hej.
  Jeg har en gæld på kun 40000 som dvs er nok til man kan låne penge når man er havnet i rki. hvad ville du foreslå da pengen ikke er store

 16. Hej Pia

  Der er tre muligheder:
  1) Afbetal gælden og lev med RKI registreringen imens.
  2) Prøv at komme ind i en god aftale om afbetaling med den, du skylder penge, og forsøg så at komme ud af RKI med dennes hjælp.
  3) Prøv at få et lån på trods af RKI for at kunne betale gælden tilbage med det samme og komme ud af RKI.

  Jeg vil nok anbefale 1 eller 2, men det kommer selvfølgelig an på mange ting omkring din økonomi og situation.

 17. jeg har ringet rundt til de forskellige banker men de vil ikke hjælpe mig, men kender ikke nogle hjemmesider hvor jeg kan prøve.
  Jeg ville gerne have det ud af verden så hurtigt som muligt.

 18. Hvad siger du til mulighed nummer 2 så?

  At lave en afdragsordning med dem du skylder penge til og at overholde den for så at søge om RKI sletning med deres hjælp?

  Er der praktiske årsager til at du ikke vil stå i RKI mens du afdrager gælden?

 19. Jeg har ringet rundt, men det kan ikke lade sig gøre, da det er små ja undskyld dumme selskaber.Jeg ville jo gerne ud af rki men med et lån så jeg kan forhøje det, da jeg har fået nogle ting der skal betales straks, så derfor kan betale 1000 af om måneden

 20. Hvis jeg har forstået din situation rigtigt, er der ikke andet at gøre end at betale gælden tilbage så hurtigt som muligt og derefter komme ud af RKI. I mellemtiden må du bare spænde livremmen så meget som du kan, er jeg bange for.

 21. Jeg vil gerne spørge om råd?

  Jeg er iværksætter og opfinder og har gjort en opfindelse der er meddelt Dansk Patent på. Hele proceduren omkring dette har kostet en del penge hvorfor jeg nu har en samlet gæld på 210.000 kr. Selvom jeg har været kunde i Danske Bank siden 1974 vil de på trods af, at jeg har tilbudt at afdrage med 3500 kr/mdr hvis de vil låne mig de 210.000 kr til at indfri alle de dyre gældsposter jeg har er de overhovedet ikke til at forhandle med (især fordi jeg har været indlagt på Psykiatrisk Hospital med en svær depression)Som følge af dette har jeg måttet finde mig i udsagn som : ” Der hvor du kommer fra kan du godt glemme alt om at få kredit” ! Kan man anlægge sag imod rådgiveren ? Jeg har mistet ordrer på min opfindelse som følge af, at banken har smækket kassen i og føler ihverttilfælde jeg har fået en meget dårlig behandling af banken. Nu er jeg så røget i RKI hvilket vel er ensbetydende med at situationen er gået i baglås. Er der nogle der kender en bank, der også tager menneskelige hensyn ?

 22. Hej Jesper

  Det er en svær en. Først og fremmest, så glem alt om at være tvær på danske bank. Det kommer der ikke en løsning ud af. De kan sælge dig et lån eller lade være lige som de vil.

  Noget andet er hvordan du kommer af med din gæld. Det er sikkert lettest at banke den af der hvor den ligger allerede nu. Altså at få lavet nogle rimelige afdragsordninger med dem som har ydet dig lån og har sent dig til RKI.

  Hvis du kun kan afdrage med 3500 kommer det til at tage lang tid at komme af med dine lån på 210.000 kroner, så du bør nok spænde livremmen ind og evt også tage et ekstra job for at kunne betale gælden af hurtigere.

  En andn mulighed er at søge kapital til dit projekt andre steder end hos bankerne. Som iværksætter bør du helt sikkert præsentere din situation på amino.dk og bede om folks råd til at komme bedst videre. Glem alt om historien om danske bank og om din depression. Den er ikke relevant at fortælle i forbindelse med at løse dine økonomiske problemer, synes jeg. Det vigtige er at du har udviklet noget som blev så dyrt at du endte i RKI og nu ikke ved hvordan du kommer videre med.

  Held og lykke med det hele!

 23. Jeg lånte med succes igennem oprettelse af pantebrev i min ejendom 175000 ved Dansk Boliglån. Der var en lidt lang behandlingstid men det gik i orden til sidst. Jeg skyldte på det tidspunkt 240.000 i RKI og de 100.000 var der udlæg i min ejendom for. Dette blev fjernet og i dag er jeg ved at få de sidste 70.000.- ud af verden med månedlige afdrag. Dog vil jeg sige at kreditorer som udgangspunkt IKKE er interesseret i at fjerne dig fra RKI medmindre du betaler det hele tilbage. Så vedkommende der har skrevet denne artikel har altså ikke helt ret.

 24. Hej RUH
  Mange tak for din kommentar. Det er nyttige erfaringer for folk med registrering i RKI, og det er super at du deler ud af dem!

  Kunne være interessant hvis du ville fortælle lidt mere om lånet, som du har fået. Hvilken rente fx?

  Mht at aftale en afdragsordning, hvor man sætter som betingelse at virksomheden sletter en fra RKI registret, så kan det altså godt lade sig gøre – nogen gange. Det er jo op til den enkelte virksomhed og skyldner at forhande en aftale på plads og derfor kan man ikke generelt sige at det kan lade sig gøre eller ikke. Helt sikkert er det dog at det er et forsøg værd, synes du ikke?

  God vind med at få afbetalt den sidste gæld!

 25. hej.
  Jeg står registreret i riberen med omkring 28000kr som at jeg meget gerne vil have afviklet så hurtigt så muligt, jeg har så også anden gæld på omkring 300000kr. Mit spørgsmål er så hvorfor reklamere de forskellige med“ Lån på trods af RKI Registrering“`er det ikke det ikke temmelig ondt???
  Smil Magdapigen

 26. Hej

  Har også en RKI sag som jeg er klar og parat til at tilbage betale jeg har pengene men vil lige gerne have nogle gode råd da der måske kan være penge at spare.

  Ved RKI er der 1/2 indberettet skyld på 49500
  Ved kreditor lyder skylden på 69000 har lige fået en opgørelse derfra efter hendvendelse
  Kan det være rigtigt der kan være 20000 i renter på sådan et beløb
  Skyld er fra 2003

  Tager gerne i mod gode råd

  Mvh René

 27. Jeg har en fast og stærk økonomi, men fik som 18 årig stukket et dankort i hånden af min bank. Selvom jeg til at starte med meldte ud jeg ikke havde behov for dette, fik jeg blot beskeden at det var gratis. Da jeg ikke var voldsomt moden, kunne jeg jo nemt se logiken i det.
  Efter et par byture uden almen hukommelse efterfølgende, havde jeg et minus på 20.000

  Da banken selv bestemmer afdraget, stod jeg så skidt at jeg heller ej kunne betale andre tilvalgsgoder (mobil, internet osv)

  Trods en samtale med banken om at nedsætte mit afdrag, var beskeden retur blot at dette var tilvalgsgoder der ikke er obligatoriske. Dette er ganske vidst korrekt, hvis ellers ikke selskaber have lavet sin egen sikkerhed mod dette, og kaldt det for en bindingsperiode. :)

  Alt i alt står jeg nu med et klogere hovede, og en sæk fuld af gæld. Havde jeg haft en større gæld ét sted, havde det ikke været så slemt, da jeg så blot ville afdrage denne. Problemet ligger i at jeg ialt ved afdrag vil skulle betale 8.000 kroner per md, hvilket ikke rammer min økonomi positivt.

  En samtale med min bankrådgiver er forsøgt flere gange, også hos flere banker, samt med budget omkring alle udgifter.

  Da jeg ikek har en enighed med nogen omkring med gæld, finder jeg det heller ikke på sin plads at bede om en indsigelse, da jeg ønsker styr på det hele igen, og ikek midlertidige løsninger.

  Efter at have vendt og drejer min situation længe, finder jeg det nødvendigt med et lån, for ikke at blive kendt med alle advokater og Inkassoselskaber i landet.

  1. Har du nogen gode forslag omkring hvor et lån evt. kunne optages..?

  (pkt 2 og 3 slettet pga. kritik af enkeltfirmaer. red. )

  Hvor de formidler kontakt til eventuelle udlånere..?

  På forhånd tak

  Med Venlig Hilsen

  Jonas

 28. hjælp mig skal låne penge men kan ikke finde nogle der vil da jeg ikke har hus kan du hjælpe mig ps jeg har heller ik bil eller sommerhus ;(

 29. Hej Alle =)

  Jeg har læst lidt ned af siden og kan kun genkende mit problem alt for godt… Jeg har haft en meget stor gæld fra en træls skilsmisse og nogle år, hvor jeg skulle have mit liv på rette vej igen, “ånde ud” kan man vel kalde det. Nå men på et tidspunkt måtte jeg jo tage mig samme og komme i gang med at betale det og med de nye regler der er kommer vedr. gammel gæld, gældsernæring osv. snakkede jeg med en super god socialrådgiver jeg arbejder sammen med, der sagde at jeg skulle prøve at kontakte kreditorer og fortælle at jeg var villig til at betale min gæld, men kun hovdestolen og ikke sagsomkostningerne, og dette er lykkedes mig med mange af kreditorerne, for de vil hellere have en lille smule penge end slet ingen. så min måde at klarer det på er at sparer op til hovedstolen og dermed forhandle mig frem til indfrielsen af min gæld, og et smil i telefonen kommer man meget langt med ….Havde en gæld på 50,000 kr og sidder tilbage med en gæld på 13,000 kr.
  held og lykke alle sammen

 30. Hej med jer !!!
  jeg har med stor interesse læst her på siden, og det er kanont alt det der skrives.
  men her er lige nogle ting som jeg kan nævne i forbindelse med gæld, og ja jeg har selv gæld og står i RKI:
  1:) jo længere tid du har stået i Rki med en fordring jo tættere kommer du faktisk på en løsning, er der skrevet under på et forlig eller afsagt dom i en gældssag kan kreditor afskrive gælden, i takt med det sker vil du kunne forhandle afdrag, registrering, renter ned, oftes vil du hend i mod 4 år i rki, opblev at få et godt tilbud, husk at en fordring kun kan registres 1 gang så når registeringen udløber er det slut med sanktions muligheder for kreditor, og derfor mindre sansynligt at han får sine penge. Jeg ved godt at det er lidt omvendt tanke gang men rki giver jo ikke en skyldner mange muligheder for at komme ud af gælde ( lånemuligheder ) og det kan godt være at det i første omgang var en god ide at registere dig som dårlig betaler, men registeringen gør bare dig til en endnu dårlig betaler, da du nu ikke kan omlægge din øknomi og redde en evt.. skidt situation, så lad være med at have dårlig samvitighed, når du skal forhandel, de får skattefradrag ( afskrivninger ) særdeles gode renter i hele gældens løbetid, husk de har advokater til at skrive lånekontrakter m.m. og de er udnyttet til det abselutte maximale indenfor lovgivningen, og når du skiver under på gælden har du kun fokus på det pengene skal bruges til, du har ikke en advokat siddene ved din side og rådgive dig, inden du skiver under.
  Nå men jeg har kun 2 år tilbage af min tid i gældsfængslet, og er begyndt at få alle tilbudene, men jeg har med held flere gange tilbudt kurs 40 til fuld og endnig indfrielse og den napper de, så ved at vente kan du spare mange penge, (det betyder bare at du betaler kun 40 % af gælden her og nu og bliver gældsfri)
  med venlig hilsen

  Johs.

 31. hej admin

  jeg står i gæld for små 500.000 kr. som jeg har efter at have haft hus med min ex kæreste, vi gik fra hinanden pga. vold og huset blev solgt hen over hovedet på mig, derudover er jeg i dag på kontanthjælp da jeg måtte opsige min stilling som taxa chauffør, da vi har en søn sammen, jeg har fundet en bank der muligvis vil hjælpe mig, men efterhånden har jeg fået så mange afslag, at det ikke er til at overskue jeg har skrevet efter hjælp fra økonomicentret men der skal man have overblik og det har jeg bare ikke kender du et sted man kan få hjælp til at få overblik over sin økonomi, således at man bare kan sende det hele afsted til dem…. for jeg har mistet energien til overhovedet og prøve at komme videre lige nu sidder jeg som enlig mor og havde en kæreste men da jeg blev gravid og det var tvillinger smuttede han så nu står jeg her med endnu flere udgifter…. jeg vil ikke have en abort da jeg i gennem et ½ år mistede samtlige børn

 32. Beklager kommentarkøen. Nu må vi se at få svaret nogenlunde på de enkelte! :-)

  Magda, Hvis en virksomhed tilbyder RKI lån i sine reklamer, må man næsten også gå ud fra at de tilbyder RKI lån på en eller anden måde i virkeligheden. Det er dog ikke det samme som at sige at alle kan få lån trods deres RKI der. Der kan være særlige betingelser osv, så du kan eventuelt spørge virksomhederne hvad der skal være opfyldt for at få lånet.

  René, første skridt er nok at kontakte kreditor med det glade budskab at du har tænkt dig at betale gælden tilbage. Så skal der ellers forhandles fra din side, så du kommer til at betale så lidt som muligt mere end hovedstolen af.

  Jonas, jeg vil råde dig til at indfri din ret overskuelige gæld uden at lede efter et RKI lån. Beløbet og din unge alder gør, at jeg tør gætte på at det kan lade sig gøre. Jeg kender godt historien med flinke bankrådgivere og deres løse dankort, men tro mig: Du skal skynde dig at tage skylden selv for 100% af dine handlinger og dit overforbrug. Du risikerer at gentage dine fejl, hvis du ikke forstår at det faktisk var din fejl første gang også.

  farmer, måske må du indse at du ikke kan låne penge i din situation. Selv uden RKI er det svært at optage lån til fornuftigt lave renter, hvis man intet ejer.

  Mariann, stort tillykke herfra med at du snart er gældfri! Og godt klaret med de forhandlinger! Det er der mange der kan lære meget af!

  Johannes, tak for din fine kommentar og dine betragninger, som jeg langt hen ad vejen er enig i. Måske lige med undtagelse af dit syn på samvittighed og virksomhedernes situation. Det er ikke fair at sige at virksomhedernes situation er god bare fordi de kan afskrive gælden. Det er stadig en udgift for dem, at vi som RKI skyldnere ikke kunne passe vores del af aftalen.

  Cassandra, det er en hård situation, som du sidder i, og det bliver en ret lang kamp for dig, men jeg er sikker på at du kommer igennem det alligevel. Vi er stærkere end vi sådan går og tror. I din situation er mit bedste bud nok at du enten eller går til kommunen og får hjælp eller at du åbner op om situationen hos venner og familie og beder om hjælp til at få et overblik. En eftermiddag med kaffe ved køkkenbordet er nok til at hjælpe dig godt på vej, hvis fx en fra familien bare har almindeligt styr på tal og privatøkonomi. Derefter kan du som du selv skriver tage fat i fx økonomicentret eller andre rådgivningsmuligheder på en meget bedre måde.

  Martin, prøv eventuelt at søge rundt og se hvilke muligheder der muligvis er og hvad de koster, men start med at undersøge om ikke du kan slippe af med din gæld inden du skal købe bolig. Det er noget nemmere den vej rundt.

 33. Hej alle.

  Jeg stod engang med det problem med forskellige lån på over 300.000 inkl. renter osv.

  De meste af de 300.000 var renter som var tilskrevet i al den tid.

  Vha. kontakt til de forskellige kreditore og forhandlinger, fik jeg beløbet ned 185.000 som jeg nu er ud af.

  Det du skal gøre: Kontakt kreditoren og forhandle fjernelse af renterne eller det meste, OG et rente-stop mens du afbetaler, så der ikke løber yderligere renter på. Det kan godt lade sig gøre. :)

  Hold det aftalte med dem, så du ikke misligholder aftalen, så du ikke ryger tilbage hvor du startede.

  Sørg for at få tingene på skrift når du laver aftale med dem. Et brev som er underskrevet, at du bliver slettet fra RKI når du har betalt det aftalte beløb.

  Alt kan lade sig gøre hvis viljen er der.
  Jo større beløb du kan afbetale med, jo mere villige er de til at forhandle.

  mvh
  Eksperten

 34. Rigtig god kommentar. Det er super gode råd, når man skal kæmpe sig ud af sin RKI Registrering uden at optage nye RKI lån. Det er vejen frem for de fleste med RKI gæld!

 35. *** Vejledning til lån trods RKI ***

  Med denne vejledning, får du muligheden for at låne penge selvom RKI har registreret dig, og du kan indfri din gæld. Herved kan du få følelsen af overskud og frihed tilbage.

  1. Kontakt RKI på deres kundeservice, tlf: 70 10 01 07

  De har åbent mandag – tordag kl. 8.00 – 16.30 samt fredag kl. 8.00 – 16.00

  2. Bed om at få oplyst samtlige kreditorer der har registreret dig hos RKI. Da RKI gemmer oplysningerne både på dit navn, cpr. nr. og adresse, skal du oplyse samtlige adresser du har haft inden for de seneste 5 år.

  3. Notér sagsnumre og kontaktperson på samtlige skyldnerforhold de har registreret på dig.

  4. Kontakt RKI igen, og gør indsigelse mod hver enkelt kreditor.

  5. RKI er nu forpligtede til at behandle din klage, og samme dag du modtager svarskrivelse fra dem om at de undersøger din klage, er din registrering ‘ikke-aktiv’. Du kan nu søge lån trods RKI, men det er VIGTIGT at du gør det samme dag du modtager svarskrivelsen fra RKI.

  6. Gå ind og ansøg samtlige lån der passer til dit behov – du har nu muligheden for at søge lån til at få betalt din gæld hos RKI, selvom du oprindelig var registreret.

  7. Lige så snart du modtager papirerne fra låneudbyderen, underskriver du og sender dem retur.

  Mvh
  Eksperten ;)

 36. Ovenstående trick aner jeg ikke om virker, men jeg vil i hvert fald _ikke_ anbefale nogen at afprøve det.
  Det er ikke den rigtige vej at gå med sin RKI gæld at tage nye lån under “falske” forudsætninger. Når man er nået til en situation, hvor man står registreret i RKI er det tiden til rene linier og til at gøre tingene ordentligt – ikke at smyge sig uden om ved at overtale en ny långiver til at låne penge til sig selvom sådan et lån aldrig ville være sket, hvis långiveren kendte hele historien.
  Det er simpelthen ikke fair overfor udlåneren og ikke det rigtige at gøre som RKI registreret.

 37. Det vil jeg heller ikke, men hvis man i god tro låner penge for at betale sin RKI gæld tilbage på den måde, kan jeg ikke se hvorfor man ikke må/kan. :)

  Når ingen andre vil hjælpe de stakler der står derude uden nogen form for hjælp med at blive “rene” igen, så hvorfor ikke?

  Jeg siger ikke at man skal udnytte situationen til at “stjæle” flere penge ud af nye udlåner, men for at rense sig ud af RKI, og få deres liv tilbage på det rette igen.

  Alle skal have lov til at starte på en frisk side :)

  mvh
  Eksperten

 38. Vi er ikke helt enige, men tæt på. :-)

  Anyways, du skal have tak for dine rigtigt gode kommentarer – også selv om vi ikke er helt enige.

 39. Det kan ikke betale sig at lave afdragsordninger med Rki! Med de procenter de finanseringsselskaber tar, kommer man aldrig ud af gælden alligevel…Selvføldige kommer det an på størrelsen man skylder. Jeg har helt opgivet at afdrage, det gjorde jeg for 2 år siden. Har ikke fået brev siden, og at jeg står i Rki er ikke en forhindring for mig i at have et godt liv! Tværtimod, for nu kan jeg ikke låne unødvendige penge!

 40. Hej Hanna og tak for din kommentar til debatten om RKI og lån.

  Jeg tror ikke der er en opskrift der passer til alle, og du har valgt en måde at håndtere situationen på, som passer til dig personligt. Min eneste anke er at jeg synes det er ærgeligt hvis du ender med ikke at betale de penge tilbage, som du skylder til andre.

 41. Hejsa med jer herinde …
  er der nogen som kan fortælle mig hvad jeg skal gøre nu og her…….. da mine 2 pantebreve skal indfries nu men står i rki og skal bruge ca 700000 kr eller finde en der vil overtage pantebreve i huset,,,,,
  Er der nogen der kan komme med noget info om det ??????????
  Mvh
  Haps

 42. hej vi er en famlie på 4 vi har det rigtig skidt med vores bank kan du fortælde hvodan vi kan skifte bank når man stå i rki for rigtig mange penge vi er ved at blive kørt helt ned
  mvh snus

 43. Hej Karin
  Det kan desværre godt vise sig at være en svær øvelse at skift bank i sådan en situation og måske særligt i disse tider, hvor bankerne skal være ekstra forsigtige med at have dækning.
  Prøv at forhøre jer hos andre banker på trods af jeres RKI registrering og prøv også at finde en måde at udholde situationen i jeres nuværende bank på, hvis I ender med ikke at flytte.
  Det vigtigste er at finde en tålelig vej ud af RKI gælden via tålmodighed, planlægning og hårdt arbejde.

 44. hejsa ja det er rigtig men der er ikke nogle banker der ville have os når vi er så dårlig betale selv om vi ejer hus og bil men vi er nok nødt til at sælge begge to ellers ender det med vi går på tvang

 45. Hej

  Jeg står selv med noget gæld jeg skal af med ,men jeg har ringet rundt til de forskellige banker for at få det hele samlet et sted så “spare” jeg en masse penge om mån og betaler KUN et sted måske det var en mulighed??

 46. Hej Sebine

  Det er ofte en god, hvis det kan lade sig gøre at samle sine lån til ét lån i én bank, men det kan være svært at få lov til, når vi taler RKI lån, og særligt nu med finanskrisen, som ikke har gjort det lettere at stå nederst på listen over kreditværdige.

 47. Tak for linket, Steven. Jeg vil dog kraftigt advare læsere om at optage den slags sms lån. De årlige omkostninger i procent er _meget_ voldsomme.

 48. Hej Steven Andrew
  Jeg har faktisk benyttet mig af den hjemmeside du henviser til, og afsendt en sms som ansøgning om et lån, men men jeg har intet svar fået, sendte sms’en i fredags, fik også en sms hvori jeg skulle sende et ja som bekræftigelse, derefter en sms, hvor der stod min sms var modtaget og at jeg ville få en bekræftigelse på min telefon når jeg var godkendt…..men nu lørdag har jeg intet hørt!!?

 49. Hej Karina

  Ikke alle kan få et RKI lån. Og slet ikke i disse tider med finanskrise. Hvis du læser artiklen grundigt og kommentarene finder du forhåbentlig hjælp til at håndtere din situation med RKI gæld bedst muligt efter omstændighederne.

 50. Har selv i min ungdom været registreret i RKI. Er kommet ud for 10 år siden og har betalt alt det jeg skylder.
  Får noget tid siden ville jeg prøve et af disse forbrugslån.
  Jeg har en fast indtægt på +400k om året og et godt arbejde i dag. Men, fik afslag. Så blev nysgerrig og ville tjekke andre..
  Men har fået afsalg på samtlige jeg har prøvet, så konklutionen kan kun være:

  Måske er man er kommet ud af Ribers, men bankerne deler åbenbart oplysninger med hinanden.. Det giver måske ren samvittighed at komme ud af Ribers, men man er stadig stemplet for livet!

 51. Den teori tror jeg simpelthen ikke på. Det er for risikabelt for bankerne mv. Der må være andre forklaringer på det, du har oplevet i forbindelse med låneansøgningerne.

 52. Hej, ud fra de få oplysninger I giver, Danny, lyder det ikke som en god mulighed eller en mulighed overhovedet at tage et rki lån. Hvis I har akutte behov, bør I nok vende det med det offentlige eller private velgørenhedsorganisationer.
  Prøv at læse denne artikel igen grundigt samt kommentarene og se om ikke I kan få lagt en plan for at komme ud af gælden stille og roligt uden rykkerbreve og uden nye lån. (RKI lån tror jeg nærmest er umulige nu hvor der er finanskrise)

 53. vi prøver og prøver. men ingen hjælp. har selv siddet i fængsel. 12år.. lysten til krim og for at give min fam. bare lidt godt.. føler det er endeløs det her…

 54. Håber at I finder den bedst mulige løsning på den svære situation. Der er ikke nogen nemme løsninger desværre. Som du ved, kan du heller ikke være der for familien, hvis du ryger ind igen. Og hvad med de andre familier som det går ud over. Som sagt: det er et lang hård kamp, og I skal nok kæmpe jer igennem den langsomt og stædigt.

 55. Til alle!!

  Jeg vil sige stor tak til EXPERTEN der skrev hvordan man kunne blive “slettet”. jeg har lige gjort det og det virkede sku, jeg blev HELT slettet med den en ting jeg skyldte og den anden er sat i bero mens de undersøger det.
  SÅ mange tak til dig EXPERT…men….

  Jeg syntes lige man skal være opmærksom på at der er noget der hedder “debitor registeret” og det er som rki, står du der kan du HELLER IKKE låne. men der brugte jeg samme metode igen, med at gøre indsigelse i det jeg stod for, og vupti, jeg blev slettet et stykke tid.

  Men husk nu at bruge nogle af de penge i evt. låner på at betale jerse gæld af med, så i altid vil være slettet og ikke kun midlertidigt…

  MVH. Donner

 56. Har så dårlig samvittighed at det tager livet af en..

  Januar 2005, blev jeg skilt fra min x mand.. min x mand havde stiftet meget gæld før vi mødte hinanden, men af egen dumhed og unge alder. tænkte jeg ikke over hvad jeg skrev under på, da vi valgte at være fælles om gælden da vi blev gift.Da vi blev skilt tog vi hver vores halvdel af gælden med sig. Jeg fik min del af gælden samlet hos min bank, og synes selv at nu havde man styr på det, ¨så man både kunne leve og forsørge ens søn. 2 år efter fik min x mand gældsernæring, og nu sidder jeg med hele møget. hans gæld var en masse forbrugslån til forskellige firmaer. Er en person der altid vil betale det jeg skylder, og afdragede en del af den gæld han havde givet mig, men til sidst blev det for meget, og kunne ikke betale alt den gæld fra hans side, hvis jeg skulle kunne leve og forsørge mit barn. Men har altid betalt min egen gæld som jeg har i banken, og da banken ikke ønskede at samle den gæld jeg havde fået fra min x mand, sidder jeg nu med nogle gældsposter jeg ikke kan betale. Har 2 jobs og knokler en del for at bare kunne leve. Hver gang jeg får et inkassobrev fra gældsposter jeg ikke har kunne betale, forsvinder min livsmod lidt efter lidt, da jeg bare ikke kan bære på min samvittighed at jeg ikke kan betale dem. Ville bare ønske banken ville hjælpe en, men bare blank afslag, selvom jeg har et fuldtidsjob der giver årligt 220.000 samt et ekstrajob der giver årligt 60.000.
  . Er helt lost på hvad jeg kan gøre i den situatuion som jeg er i, og min kæreste kan intet gøre for mig. Nu står inkassofirmaer konstant foran min dør, for de vil self, have nogle penge, som jeg ikke har..Hvorfor skal man leve i sådan en helvede, når man knokler med 2 jobs for at overleve.. I GIVE UP!!!!

  ønsker hjælp for nogle der ved noget om det. hjælp til at forklarer mig fra punkt til prikke hvad jeg skal og kan gøre for at gøre ens tilværelse lidt nemmere i hverdagen

  Mvh Eva Christensen

 57. Hej Eva

  Det lyder som en hård situation du er kommet i.

  Lidt svært at overskue det hele for mig for du skriver det som du har 2 forskellige banklån, men samtidig skriver du om alle de her inkassobesøg og inkassobreve konstant. Det lyder ikke umiddelbart som to banklån, eller hvordan hænger det hele sammen?

  Prøv evt. Den Sociale Retshjælp for at få rådgivning om situationen og hvordan du bedst håndterer den: http://www.socialeretshjaelp.dk/

 58. Ellers er mit bedste råd: Vær helt åben om din situation overfor familie og venner og bed om god råd fra alle.
  Og husk så at du ikke skal lade dig gå for meget på af alle de breve og besøg. Det er bare forretning for dem alle sammen – ikke noget personligt. Selv om det er svært skal du prøve at se på de ting lidt køligt – du ved jo godt hvad du skylder og til hvem, så når de banker på, spilder de bare din tid.

 59. Hej alle sammen

  Nu har jeg læst hele indlægget(Puha.. det tog lang tid).

  Men vil bare fortælle om min situation hvis nogen kan bruge det til noget.

  Jeg, som en anden, fik stukket et sødt lille dankort i hånden da jeg blev 18 år. Det var fedt og nogle gode byture. Der startede det hele… Jeg købte bil og jeg fik fede møbler og en fed lejlighed. Så kørte jeg galt og skulle have en ny bil. Pludselig havde jeg en mega gæld. Jeg gik derfor ned i banken og spurgte om hvordan vi lige fik det her væk. 1 way… MONEY NOW. De var ikke glade. Men vi satte en afdragsordning og jeg holdt den. I et stykke tid. Jeg ville dog gerne på uddannelse så jeg optog et forbrugslån for at kunne klare afdragene. Men de ville også have deres penge (SURPRISE).
  Jeg skiftede bank til bank og fik højere og højere gæld. Nu er det kommet til briste punktet. RKI, Inkasso, Besøg fra divers firmaer, osv. i kender rutinen. Jeg fik her for 2 år siden en dejlig datter, og det vendte mig om. Hun skulle ikke mangle noget. Så nu er jeg frisk besluttet å at afdrage alt gælden. MEN. Nu er der ingen som vil hjælpe. Jeg har brændt alle mine broer. Desperat som jeg er er jeg villig til at gøre alt for min datter… Derfor skal jeg have fundet et sted jeg kan betale alt hvad jeg skylder. (ca 340.000 i forbrugsgæld)

  Jeg har skrevet til omega lån. De skriver at i enkelte tilfælde kan de måske godt gå ind og hjælpe selvom man ikke har en bolig.

  Men som alle andre… Hvis i hører noget om hvor vi stakkels (JA vi er selv skyld i det) mennesker kan få hjælp så skriv. Min åndsvage ungdom skal ikke gå ud over min datter.

  På forhånd tak og mit råd til jer.
  STOP IMENS LEGEN ER GOD:

  Jeres “kollega”
  Thomas

 60. Af helene den 23. Jun, 2008 | Svar

  Hej…….

  Jeg er en kvinde på 28 år og har to dejlige børn.. Jeg har været samlever med en mand som har sat mig i gæld til lidt over 300.000 kr og mange af dem er nu i rki
  Jeg betaler af på nogle af den med 100 kr om mdrén men det er jo som sagt ikke så meget og med renter er det jo faktisk ingen ting og det kommer til at gå meget langsomt. Men jeg slipper for at få brev hele tiden. jeg kunne godt tænke mig at få samlet hele min gæld et sted da det ville blive billiger for mig? der skulle vel ikke være en der kunne hjælpe en enlig mor med hvad jeg kan gøre??? er virkelig ved at være fortabt her.

  venlig hilsen

  helene

  Hej Helene

  Det du kan gør,er at du prøver at høre diverse kreditore om de vil gå med til at du betale eks antal procent af beløbet, MOD at de fjerner resten af gælden. Jeg har en gæld på 600000 pga min storbror,som er stukket af. Jeg har lavet en aftale med nogle kreditore om at betale 20 % af beløbet,mod at de fjerner resten og det er de fleste gået med til. Få det på skrift og hvis der er renter på det beløb du betaler, så få at vide hvor meget det er,da renter kan skrives på din selvangivelse.
  Tag evt. fat i en revisor, det er billigere end man regner med,når man tænker på hvad det ellers koster en af penge.

  Mvh.
  Fyren med en mega gæld ;o)

 61. Hejsa..

  ja nu har jeg læst alle indlæggene og fået en masse gode råd :o)

  jeg tjekke det i skrev omkring fairrates men den side er lukket ned pga rki misbrug.

  mit spørgsmål er så om der er andre steder med lignende koncept hvor man kan låne penge?

  Jeg er en ung mor til 4 børn som skylder 130000kr væk i alt dog ikke alle er i rki..

  jeg afdrager på nogen men ikke alle men nu er det meget vigtigt for mig at få hele gælden ud af verden da jeg opstarter firma d. 15 maj og ønsker at få en kasse kredit til firmaet.

  nogen der har nogen gode råd omkring hvad jeg kan gøre så jeg kan komme ud af rki og om jeg måske kan låne til firmaet trods rki for så kan jeg afdrage som jeg hidtil har gjort men er så bare ikke færdig før 2010.

  mvh katja

 62. hey min kærste er i RKI, og jeg vil meget gerne hjælpe ham med at komme ud af det.
  men jeg ved ikke lige hvordan??
  er der nogen der kan hjælpe mig….
  eller komme med godt råd..

  mvh mille

 63. Hej mille

  Jeg tror at du kan blive en del klogere på jeres muligheder for at komme ud af lån og RKI ved at læse artiklen her inkl kommentarer og links. Der er efterhånden en hel del god information at finde! :-)

 64. Hej alle.
  Jeg er, som mange andre, registreret i RKI. Min mand og jeg er ved at flytte fra hinanden, og i den forbindelse har jeg kontaktet vores bank – vi har fælles løn- og budgetkonto, dog uden dankort, men med netbank, da vi begge er registreret pga. noget hussalg mm. Men, men, jeg er lige blevet ringet op af vores bankmand. JEG kan ikke få en selvstændig konto pga, registreringen, jeg skal finde en anden bank, min mand kan blive!!! Hvor groft er det lige? Jeg sagde ligeud til bankmanden, at det er groft, at de stavnsbinder mig på den måde… Har selv været skyld i, at jeg er registreret, men hvorfor fa…. er der forskel på min mand og mig?? Jeg har blot anmodet om at få selvstændig konto samt adgang til netbank, ikke andet…

  God weekend til alle jer fra en mægtig vred kvinde!!

 65. Jeg skylder penge til Nordea. Lånet blev optaget for mange år siden og der en en koutionist. Er igang med at tilbagebetale, og har forespungt om et rentestop. Men det kan ikke lade sig gøre. Kan det være rigtigt.

 66. Kære enlig mor
  Du kan ikke overholde, at betale dit lån.
  Hvordan kan du så tro, at der er nogen bank, der vil overtage dine lån.
  Banker låner kun ud til gode betalere.

 67. ´hej jeg synes det er for dåligt at bar fordi man er kommet i RKI så kan man ikke låne penge hvem siger at den person som låner penge så han eller hend ikke hvil bruge penge til at så han ikke står på RKI mere det er fanme bar klamt

 68. Har en ikasssosag imod mig, skal møde i fogedretten.. Får min bank besked om hvis jeg ryger i RKI el. Debitor registeret og hvilke konsekvenser vil det få for mit visa/dankort og kassekredit.

 69. Mit problem omkring gæld, findes ikke i RKI længere, det er faktisk 2½ år siden jeg blev slettet, nææ mit problem er, at det står som samlet gæld på min årsopgørelse år efter år, ca, 9 år indtil nu, hvilket har besværligjort et bankskifte og forhindret mig i at optage et banklån. Jeg føler det er værrere, end at stå i RKI, der bliver man trods alt slette inden for max. 5 år.
  Hvornår mon de ikke længere opgiver gammel gæld til skattevæsenet?

 70. Hej Marianne

  Prøv evt at ringe til skat på 72 22 18 18 for at høre hvordan den sag hænger sammen. Du må meget gerne skrive deres svar her bagefter også.

 71. Hej..

  Når jeg læser dette, kan jeg endnu engang kun konstatere at det simpelthen er for nemt at låne penge,og er ikke for svage sjæle… ved det også af erfaring, og det kræver rygrad at lade vær.desværre – har dog kun for mange år siden rodet mig ud i ngt pyramidespil, hvilket daværende unibank, hjalp mig ud af, og sparede derfor 400 om md. heldigvis har jeg alt mit samlet i banken, dog er det lige knap 180.000 (rente 8,5) med md afdrag på 3000 kr. og glæder mig til om ca 5.5 år, når jeg er færdig. dog skal jeg sige at renten er MEGET lav, hvilket jeg sætte pris på.. Min nuværende kæreste derimod, har også været svag i forhold til kviklån, og grundet finanskrisen, har det ramt ham hårdt som selvstændig…. DDB var heller ikke til at stikke i, fik dog lidt ud af mødet, men mangler stadig at finde godt 85.000…. men ved ikke hvor, alt andet er det lavet afdragsordninger på, og det hele er tilmeldt PBS, så vi ikke skal bekymre os så meget… men det har som mange andre her ved, været en lang og hård process at få samling og styr på det hele… dog er jeg optimist – så er sikker på at jeg finder en løsning med den er ikke lige kommet til mig endnu..

  Held og lykke til ALLE

 72. Hej,
  Jeg vil gerne have hjælp til at blive slettet af RKI / EXPERIAN. Jeg har en gæld på over 300.000,- ialt, fordelt på 7 forskellige steder. jeg har skyldt en del af pengene siden 2005.

  Jeg betaler pt. ikke af. Men jeg vil starte fra August 2009. her får jeg SU+SU lån. Jeg ved godt at jeg ikke slipper for at betale og det er heller ikke min intention. Jeg vil bare gerne slipper for at blive kaldt i fogedretten og blive ringet op hele tiden. Hvis jeg bliver slettet kan jeg få mig et hævekort til min bank, hvilket jeg ikke har nu.

  Jeg er ved at få stress over min gæld og jeg kan ikke se mig ud af det.
  Er der nogle der kan hjælp mig ud af det her?
  Hvad skal jeg gøre?

  MVH
  Thomas

 73. Hej.

  Alle steder læser man om 5 år i RKI. Hvad betyder det?? Hvad sker der, når de 5 år er gået? Starter nye 5 år, bliver vi slettet, sat i fængsel :), håber jeg ikke, eller noget helt andet??

  Helle.

 74. Vær opmærksom på livsforsikringer når der tages lån.

  Jeg har ladet mig fortælle at for at opnå nogle af forbrugslånene skal man samtidigt tegne en livsforsikring. Gæt hvem der får pengene, hvis man dør – det er ikke familien, men dem selv.

 75. hej..

  søger et godt råd.. jeg er en ung mor på 20 år, der har været så dum at låne penge da jeg var 18, samt købe hus som gik på tvang.. ( ung og dum som man var) nu står jeg og skylder 121000 til NYkredit, men er i rki og inkasso for forskellige dumme ting ( hvordan finder jeg ud af hvem jeg skylder hvad, og hvor meget) ?? når jeg kun har brevene på halvdelen.. troe nemlig der er mere end jeg lige regner med. jeg vil bare så gerne igang med at afdrage til dem alle, så jeg kan få et normalt liv igen, uden at føle jeg bliver mast ovenfra. jeg ved jo godt det er min egen skyld, men det er hårdt alligevel.. men hvordan finder jeg lige alle kreditorene? kan man ringe til inkasso, rki osv og hører hvor mange forskellige ting man er registreret for, og så derefter betale det ud lidt efter lidt? problemet er at jeg er på barsel, og kan jo ikk betale alverden….
  mvh Anja

 76. Et lille tip til folk der er i rki. På http://www.dininfo.dk kan du under rki status se hvem du skylder penge til hvis du har en digital signatur. Det er en nem oversigt hvis man ikke har det store overblik over hvem man skylder penge til

 77. Jeg er en ung mand på 20 år der har dummet mig gevaldigt. jeg havde et lån i banken på ca 99000 + diverse teleselskaber og andre skyldnere, så nu sidder jeg uden samling på noget som helst og ved ikke konkret hvad jeg skylder væk, men tror det er ca 200.000 kr, grunden til dette var at jeg pludselig mistede mit arbejde og kunne derfor hverken betale det ene eller det andet. jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre og hvordan, jeg føler mig i endeløs gæld og ude af stand til at få rettet op på det. nogen der ved hvad jeg kan gøre? det skal lige siges at alle mine lån og skyldnere nu er i rki, håber på lidt vejledning mvh andreas

 78. hej jeg har et mega problem jeg købte en pc af (navn slettet af admin) for ca 5 år siden til ca 6,000 og blev glad da deres mand kom og instalerede den men da jeg så kiggede lide nærmere på den var inmaden i skidtet ikke det jeg ville have så jeg bad bem om at hente den og aflevere en med det jeg havde bestilt men intet skete jeg blev ret sur efter 3 måneder og ringede til dem og oplyste at jeg stoppede med at betale og så kom rykkerne nogen gange med 14 dages mellenrum
  og nu er gælden på 36,000 har været i retten 2 gange men det danske system slikker åbenbart de rige bag i skal betale selvom det var leasy er røvrendte mig hjælp hjælp hva gør jeg

 79. Til Martin..

  Det er ikke det danske system der er galt med , men blot dig selv.. For det første , så køber man ikke en computer eller andet apparet hos dem du har købt ved, for det er ALTID og har ALTID været GAMLE modeller til nye modellers pris.

  For det andet, når du hidser dig op og siger til dem at du holder op med at betale, så har du selv bedt om balladen. Den tænkte du ikke helt igennem i sin tid, for et firma som tjener millioner på at snyde folk som dig og mig., tror du selv at de ikke er ret ligeglade med om du står og råber og skriger og truer, de gør ikke andet end at grine i ansigtet på en.

  en trejde ting er , og sådan er virkeligheden desværre bare , at du kommer ALDRIG NOGENSINDE til at få den gæld ned, eller slipper for den.

  Det eneste du kan er at lave en afdragsordning hos dem hvor den månedlige betaling er over rentesatserne, og så betale.

  Jeg kender det skam selv og undskyld hvis jeg lyder barsk, men er blevet opereret i ryggen 4 gange, og har ikke haft fast arbejde grundet en ødelagt ryg siden 1995.

  Har selv masser af gæld i rki og kan derfor tillade mig at sige til jer ALLE… Sæt en rate der er over renterne., ellers kommer i ALDRIG ud af suppedasen….. også selv om det betyder at man må nøjes med mindre,. vi er 4 i familien hvor 2 er kun 8 og 6 år… snak med familie og venner, gør dem klar over situationen, få hjælp hos de nærmeste når det virkelig mangler. Men ellers betal så meget som overhovedet muligt på jeres gæld… det er den eneste måde..

  Held og lykke til jer alle..

  Den ukendte,

 80. hej jeg har et spørgsmål, er der nogen der ved noget om hvor der er en side man kan finde ud a mulighederne hvordan en ung kan låne til hus og det jeg står ikk i RKI men har bare nogle små gæld som jeg godt kan betale… men vil gerne ha mit eget sted at bo… håber der er nogen der kan hjælpe…

 81. Hej

  Jeg har fået mulighed for at låne penge af min mor til at indfrie en samlet gæld (13 kreditorer) på ca. 500.000 kr. Nu er mit spørgsmål følgende; Har du/I nogen erfaring med at tilbyde banker/kredikortselskaber en %-sats af det man skylder til fuld og endelig afregning. Eks. Gæld: 50.000, tilbud 60% af gælden og så er restgælden slettet. Procentsatsen behøver jo ikke være 60%, det kan være alt andet også men jeg ved ikke hvor jeg bør starte når jeg skal komme med forslaget overfor kreditor? Håber I forstår hvad jeg mener ?! Håber meget på svar.

  På forhånd tak
  Marie

 82. Hej.
  jeg står i rki for omkirng små 4tusind kr, jeg har pengene lige nu og her så jeg kan betale mig ud, men står uden indtægt denne mdr,men min bank mand siger at der skal gå 1 år før de kan hjælpe med at låne mig penge igen, selvom jeg er slettet,er det sådan i alle banker, at hvis man har været i rki, så skal der gå 1 år før man kan låne penge igen??

 83. Til Trunte.
  Til dit svar om din BANK tager dit Dankort kan jeg svare (ja) det gør de,du må ikke stå i RKI hvis du har et Dankort.
  Håber svaret er ok.

 84. Typisk skriver man under på, hvorvidt man er registreret i RKI, hvorfor du faktisk laver et bedragerilignende forhold overfor udlåneren, som står for at skulle låne dig penge.

  Du forsøger bevidst skjule vigtige oplysninger ved at lave tricket med RKI, så udlåner ikke har mulighed for at verificere dine oplysninger.

  Den metode vil jeg bestemt ikke anbefale. Lav et godt budget og vis reelle hensigter om at betale din gæld, så er jeg sikker på, at der nok skal dukke en udlåner op.

 85. hej. hvad skal man gøre når ens kæreste er reg. i RKI for noget forfalsket ting, dvs. at hans ex har forfaldsket hans underskrift på alle lånedokumenter.
  Har adv. på sagen men intet sker… Hjælp..

 86. Hejsa

  I forbindelse med emnet at låne trods RKI, har jeg, fra min bankrådgiver, fået fortalt at det ofte kan betale sig at gå i banken. Hvis man har det tidligere omtalte budget klar, så banken kan se at der er en idé i at hjælpe, så vil de ofte gerne. Og det er tit dem, der kan tilbyde den laveste rente, så det er bare om at prøve. Jeg fik et nej, men det var grundet min misligholdte gæld til banken. Så det var udelukkende min egen opførsel overfor dem, som gjorde det til et afslag.

  Jeg har et enkelt spørgsmål. Inde på “min egen side” hos rki, har jeg lagt mærke til at de registreringer der er, enten kan ses af deres kunder, eller ikke kan ses af deres kunder. Hvordan skal det forstås? Er det sådan, at når den ene der er, som kan ses af kunderne, er betalt ud, er de andre “usynlige” for kunderne, og kun forbeholdt den enkelte kunde? Eller bliver den næste i rækken (6 i alt) så synlig?

 87. Det er da utroligt, at der ikke er hjælp at hente når man står med l…. til halsen… Jeg fik endelig kæmpet mig ud af det for 5 år siden og har sparet op til en “ny” bil men manglede ca 16000 bankens svar “nej du har stået i rki” og det samme gjaldt de steder jeg har søgt… man er godt nok stemplet for livet… suk

  1. Eva har du prøvet at kontakte RKI og set om du er blevet slettet, for det kan være en årsag, de forskellige lånesteder burde ikke kunne se din tidligere rki liste hvis du er blevet slettet

 88. Hey..

  Trunte og BOM – jeg er i rki med 4500 kr og de har ikke taget mit via dankort(altså et dankort jeg også kan bruge i udlandet) endnu og nu har jeg stået der i næsten 1 år !!

  Mvh Mille

 89. Hej! Jag är Svensk medborgare och är inte registrerat i Svensk kronofogen eller RKI, men har många skulder på olika stället. ´kan man samla all skulderna hos RKI? Amira

 90. smart af nordicash.com at gøre opmærksom på dem selv, bare synd at de glemmer at fortælle at når du ansøger v dem koster det 499 kr penge som du ikke for igen selv om din ansøgning bliver afvist… det må siges at være en fed forretning…

  har desuden lagt mærke til at mange skriver at man bliver slettet i rki efter 5 år,, det er delvis rigtig men kreditot kan tag dig i fogedretten for den samme gæld man er blevet slette for og så kan du stå der igen i 5 år for samme gæld….

 91. Et dansk lånefirma Trods RKI, hvor man først kan søge lån fra 1. september.?

  Nogen der ved, hvad det firma hedder og hjemmeside? ….

 92. Hej. Når man f.eks. har stået i Ribers for 10 år siden og man vil jo helt automatisk blive slettet efter 5 år, vil man så stadig kunne risikere at komme i ribers igen for samme gæld ??

  Jeg mener at man ikke kan stå i RKI for samme gæld 2 gange,men jeg har hørt fra andre at det ka man godt, hvis bare kreditoren sender én rykker på gælden mindst 1 gange årligt kan man stadig kommei RKI igen for samme gæld

 93. Hej.
  Jeg prøver som så mange andre at gå styr
  på mine mange kreditore der har sendt mig i rki pga.manglende betaling!
  Jeg har et enkelt spørgsmål da jjeg ikke helt kunne læse mig igennem til det!
  Er det du skriver, at hvis jeg får fat i de forskellige firmaer, der har sendt mig i rki, og får lavet en fornuftig afdrags ordning. Tar de mig så ud af rki under afbetalingen, eller er det først når hele gælden er betalt id at det gældende firma fjerner mig fra RKI?!
  På forhånd tusind tak! Den side her har hjulpet enormt, især til at forstå at jeg virkelig ikke er den eneste der ikke er perfekt!!

 94. Syntes det forfærdeligt og se hvordan i kommer med forskellige og dårligere og dårligere undskyldninger for i har lånt jer selv op over skorstenen med lette lån, tag dog noget ansvar for jeres handlinger der ingen andre end jer selv der har lavet disse beslutninger, og nu ligger landet sådan i kommet i RKI så der kun en vej og det er altså og få betalt de skide penge tilbage selvom det sjovere og bruge dem selv. jeg ved udmærket hvad jeg snakker om, jeg købte i en alder af 19år et lækkert hus kørte stor bmnw og mercedes manglede ingenting overhovedet havde alt. blev desværre kørt over og kunne ikke komme på arbejde.. havde ikke fået tjekket mine forsikrings papire ordenligt igennem så jeg endte med og få sygedagpenge som nogen sikkert ved er dette ikke et stort beløb med alle de ting som jeg ejede på det tidspunkt.. det resulterede i at jeg måtte sælge ud af mine biler og huset og har givet mig en gæld på 750.000kr er 22 den dag i dag… så stop med og tud over i skylder 30000kr her og der… kom når i har prøvet og få et ordenligt slag i hovedet. det jeg har gjort er at jeg har fået fast arbejde igen med en okay løn på 17.500kr om måneden efter skat. og lavede for et halvt års tid siden en møde med en advokat. og han hjælp mig igennem med en gældssanering dette vil sige til dem der ikke ved det at man afdrager et bestemt beløb i et bestemt antal år og så du ude af din gæld. så om 4 år skylder jeg ikke noget længere… så drop det der lån med jeg kan godt låne i RKI i udskyder jo bare jeres gæld, ohg for et hurtigt puste rum i hverdagen for en kort periode.. fanme med og sparke jer selv bagi og så kom igang!

 95. Hejsa
  har selv kæmpet meget med økonomien herhjemme og har dog formået ikke at blive registreret endnu, men ved hvor svært det kan være bare det at komme igang med at få rettet op på det hele.
  jeg vil derfor gerne tilbyde min hjælp til folk der har svært ved at komme igang såsom med et overskueligt budget.
  Det skal dog siges at jeg på ingen måde er økonomisk rådgiver eller noget i den stil så det vil kun kunne være med småtingene jeg kan hjælpe og der bør derfor tages kontakt til folk med bedre kendskab til tal efter jeg har hjulpet med hvad jeg kan.
  Da dette er noget jeg vil gøre ud fra egen tid og uden at tage betaling for det så lad venligst være med at kontakte mig flere gange da jeg kun har lidt tid og ikke kan hjælpe alle.
  Jeg kan kontaktes på ingenplaner@gmail.com for dem der muligvis skulle have interresse, beskriv gerne hvad i ønsker hjælp med, så skal jeg se om jeg kan være til assistance.
  Jeg håber dette indlæg er iorden med admin ellers skal han/hun være velkommen til at slette mig

 96. syntes det er strengt at der skrives du kan låne trods rki, men absolut intet oplyst om hvem der låner ud trods rki, ellers er det jo ingen sag og bare populistisk

  bent

 97. Hej Bent. Jeg er ked af hvis du er skuffet over indholdet på denne side.

  Det er ikke let lige at liste hvem man kan låne penge hos når man står i RKI. Det er mildest talt en besværlig opgave at komme i nærheden af et lån, når man er registreret som dårlig betaler.

  Jeg håber at denne guide er danmarks bedste når det gælder om at forklare hele situationen og alle mulighederne, når man leder efter lån trods RKI registrering. Til at starte med var det bare en artikel, men nu er den så meget bedre i og med de 120 kommentarer om emnet. Der er sindsyg megen nyttig information at finde der også.

 98. Et lille, måske brugbart/lønsomt, råd til jer andre som skylder til kreditorer.

  Jeg har igennem noget tid betalt på et forbrugslån som desværre har vokset sig større og større pga. renter, det skal lige siges at lånet blev overtaget af et finansfirma (jep, et af de slemme som smed mig i RKI).
  Her for nylig kontaktede jeg dem så da jeg fik en rykker med det sædvanlige gebyr, det undrede mig en del da der automatisk bliver betalt via betalingsservice, og jeg var sikker på at der var betalt.

  Det korte af det lange var at jeg fik tilbudt en akkord hvis de fik et engangsbeløb inden en bestemt dato. og så var den gæld og RKI registrering ude af verden :). (i mit tilfælde lød tilbuddet: betal 10.000 af en restgæld på 43.000!).

  Dette fik jeg selvfølgelig blod på tanden af, og ringede til de andre kreditorer som jeg og kæresten skylder til.
  Ved disse kreditorer tilbød de at gå 25%-35% ned ved et akkordtilbud.

  Det skal siges at der ved samtlige var rentestop på da der var en afdragsordning som blev overholdt.

  Det kan godt betale sig at erkende man har en gæld, bare man husker at tage det ansvar der følger med og ikke lade stå til.

  Håber at andre kan bruge dette råd, og komme ud af gældshelvedet… måske endda slippe billigere.

 99. Hej
  Mit medlem af RKI er ikke særlig god for mig. Hvordan og hvor ledes sletter jeg mig fra RKI? Jeg skylder næsten 30.000,00 den som jeg skylder. Hvad er mulighed for at slettet fra den? Hvem kan hjælpe mig når jeg bor på Grønland.

 100. Hej..

  Jeg tror ikke på at det er muligt under normale omstændigheder at låne penge når man står i rki.. Jeg står ikke i rki og kan ikke engang låne penge nogen steder..

  Jeg kender en som arbejder i danske bank. Han har fortalt mig at de virksomheder der låner penge ud uden at tjekke en yderligere, det gør det at de spørger om ansøgeren har kreditkort.. For har du det, så er du i princippet godkendt af din bank, og så tør de også godt at tage chancen.. Hvis du ikke har kreditkort som jeg.. Så har rki ingen betydning.. Du får et blankt afslag.

  Udover det, så er der heller ikke ret mange som er glade for at låne ud til folk der er på kontanthjælp.. De to ting skal være i orden hvis man skal have en chance for lån.

 101. Jeg lånte med succes igennem oprettelse af pantebrev i min ejendom 175000 ved Dansk Boliglån. Der var en lidt lang behandlingstid men det gik i orden til sidst. Jeg skyldte på det tidspunkt 240.000 i RKI og de 100.000 var der udlæg i min ejendom for. Dette blev fjernet og i dag er jeg ved at få de sidste 70.000.- ud af verden med månedlige afdrag. Dog vil jeg sige at kreditorer som udgangspunkt IKKE er interesseret i at fjerne dig fra RKI medmindre du betaler det hele tilbage. Så vedkommende der har skrevet denne artikel har altså ikke helt ret.

 102. Hej.

  Hvis du hentyder til mig, så snakker jeg om at låne når man ikke lige har hus, bil, aktier og andet man kan pantsætte.. Så længe man kan give folk en garanti for at få pengene igennem disse ting, så er det ikke noget problem.

  Men desværre er det ikke alle der har disse ting. Og det er de mennesker jeg snakker om når jeg siger at det mere eller mindre er umuligt.

 103. Ifølge den nye kreditaftalelov af 1/11-2010 burde det da ikke være muligt at låne penge når man er RKI registreret? Eller tager jeg fejl?

 104. Hvis du har ting at sætte i pant, så er det intet problem.. Men ellers kan det godt være ret svært.. Eller tæt på umuligt.

 105. hvorfor betale sin gæld af når man bare kan vente.
  nemlig efter fem år så står du ikke registeret i rki selvom du ikke betaler en krone til dem så kan du jo bare få en ny lå efter de fem år.

 106. Er selv erhvervsdrivende, og har en del kunder der ikke betaler deres regninger til tiden eller “glemmer” mig helt, finaskrise eller ej, den slags har altid været der, dog i disse tider er der rigtig mange

  Jeg vil skyde på jeg p/t har ca 2 millioner kr ude ved debitore som ikke betaler. Dette er rigtig mange penge for mit firma, foruden de skyldte penge, koster det mig også penge til advokater (indrivelse) regi. i RKI (ca 600 kr pr gang, afhænger af gældens størrelse) og en masse arbejdstid i at forsøge at inddrive de penge – arbejdstid jeg kunne have brugt på at tjene penge isteden for.

  Så læser man dette indlæg:

  kidv skriver:
  12. marts 2011 d. 00:51
  hvorfor betale sin gæld af når man bare kan vente.
  nemlig efter fem år så står du ikke registeret i rki selvom du ikke betaler en krone til dem så kan du jo bare få en ny lå efter de fem år.

  Det er da det mest “hjernetomme” indlæg jeg har set i helle denne debat.

  Tænker folk aldrig på os erhvervsdrivende (er ikke et lånefirma, men et produktionsfirma)?, vi har også kreditore som vil have betaling for varer/ydelser vi foretager os, for at udføre arbejde for andre (skyldnere som ikke skyldnere), og vi får ikke vores penge igen, “bare” fordi RKI-sletninger slettes efter 3 eller 5 år så vi påføres “bare” et tab, og tab er tab og kan ikke indtjenes igen.

  Jeg har pr 1/3 -2011 måtte afskede 3 medarbejdere, da jeg ikke længere kan dække deres løn p.gr.af folk ikke betaler deres regninger til mig (privatpersoner som firmaer), hvilket jeg ikke syntes er særligt fedt, har flere i min omgangskreds, der har måtte dreje nøglen om p.gr.af folk ikke betaler deres regninger eller forskellige firmaer der går konkurs med efterfølgende manglende dækning af gæld derfra, selvfølgelig kan man ikke klantre firmaer for at indgive en konkurserklæring, men husk på at en del af disse firmaer ender i konkurs, netop p.gr.af manglende betalinger fra debitore.

  Mener det er meget egoistisk af folk bare lader “stå” til og tænke “ok om x-antal år kan jeg låne igen, så er jeg slettet i RKI”, vi er mange i DK som knokler for at overleve p.gr.af dette.

  Det føles tit som om, at mange mennesker bare tror, vi nok skal tjene penge andre steder – især ved “småregninger” fra 2-15.000 kr, men husk på at 20 til 30 “småskyldnere” med et er rigtig mange penge, det er ikke kun “dig” som skylder penge til det pågældende firma.

  SÅ MANGLER DU PENGE TIL BIL/FERIE/HUS/TØJ O.S.V – Har du dem ikke p.gr.af for meget gæld, så er det bare surt, lad være med at give en sygdom/fyring/ekskærester/familie skylden for du er havnet i RKI/gældsfælden, hvis din økonomi ikke er bygget til at klare et “løn-dyk” p.gr.af formange optaget lån, ja så er det din egen skyld du ender der ikke andres og dette vil det aldrig være.

  Hilsen en arbejdsgiver som savner mere “modenhed” fra gældsramte folk i DK

 107. kidv kan ikke gøre for at han ingen hjerne har.. Han skriver:

  hvorfor betale sin gæld af når man bare kan vente.
  nemlig efter fem år så står du ikke registeret i rki selvom du ikke betaler en krone til dem så kan du jo bare få en ny lå efter de fem år.

  Der er den grund som En erhvervsdrivende nævner.. Men kidv tror også at man bare kan gå ud og få nye lån.. Han tænker slet ikke på at virksomheder har et internt register, så hvis man vil blacklistes over det hele, så følger man da bare hans råd..

  Jeg forstår heller ikke folk som tager lån for at betale lån.. Hvor er logikken henne?

  1. Ganske rigtigt.

   Selvfølgelig “sletter” jeg da ikke skyldnere i mine egne registre internt i mit firma og samarbejder da naturligvis med andre erhvervsdrivende, så skylder man et sted, så ryger kreditten andre stder. Det eneste mine skyldnere er 100 procent sikker på er at de ikke har mulighed for at handle med mig i fremtiden.

   Mange husker heller ikke på, at mange lånefirmaer i den sidste ende ejes af samme ejere “SEB-koncernen” f.eks ejer 7 forskellige “finanshuse”, GE Money Bank ejer 3-4 forskellige Danske Bank har 2-3 forskellige o.s.v, hvorfra der ydes lån til private. så skylder man i det ene, ja så er man automatisk blacklistet i de andre.

 108. Jeg kender det alt for godt.. Jeg har engang stået i rki, hvor jeg så betalte mig ud.. Men Danske Bank som jeg havde den gang, de vidste at jeg havde stået der på et tidspunkt, så jeg kunne ikke engang få et overtræk på 100 kr..

  Så skiftede jeg til en ny bank for at starte på en frisk, og nu har jeg ingen problemer.. Så de husker en.. Det er der ingen tvivl om.

 109. Hej !

  Min RKI gæld er på sølle 5000 kr. jeg er studerende og har ca. 2200 kr. til mig selv om måneden, jeg skylder ca. 15.000 i banken. Jeg har et rigtig godt forhold til min bank. Da jeg står i RKI nu, vil de ikke låne mig penge til at få betalt de 5000. Jeg kan overhovedet ikke finde nogle steder hvor de vil låne mig de 5000. Det ærgelige er at min bank gerne vil låne mig de 5000 når jeg er ude af RKI, jeg kan således indfri et lån med det samme. :(

 110. Pas på at din bank ikke husker dig når du endelig er ude af rki. Det gjorde de med mig. Jeg har erfaret St man ikke skal søge om noget i sin bank, hvis man ender i rki. På den måde finder de ikke ud af det, og man bevarer et godt forhold til banken. Men har dog ikke oplevet at bankerne tjekker en i rki for et par hundrede kroner, hvis man mangler lidt. Det er sikkert fordi det ikke kan betale sig for dem, for det er jo ikke gratis at tjekke folk i rki.

 111. Tilbage i 1995 væltede min perfekte tilværelse. Det var dels min skyld, dels min mands.. Vi blev skilt, vores drømmehus solgt med over 100 000 i tab, min forretning blev fra bankens side tvangslukket fordi kassekreditten havde pant i huset. Det, sammen med den efterfølgende ledighed, slog mig helt ud og jeg magtede ikke at gøre noget som helst. Få år senere ville jeg gerne have styr på livet igen og gik i lære. Børnene fra ægteskabet var blevet delt, så der skulle betales børnepenge. En lærlingeløn er ikke den højeste og bestemt ikke let at leve af som enlig forsørger, så jeg søgte fritagelse for at betale børnepenge under min uddannelse. Den fik jeg, med besked om at det samlede sig sammen så jeg skulle stadig betale for de år. Fair nok…
  Banken som havde kassekreditten, kreditforeningen og et pantebrevsselskab der var gæld hos efter hussalget koncentrerede jeg mig ikke om. Det var dumt!!!!
  Da jeg endelig var udlært havde jeg fundet mig en “sød” kæreste som (måske pga min naivitet?) fik mig overbevist om at jeg da bare søgte en gældssanering og så var det “gamle” ude af verden. Men nej…. Hans hensigt med den idé var ikke at jeg kom smertefrit ud af det. Han tømte pænt vores fælles konto, lejede en anden bolig (som fik tanken fyldt med olie fra min oliekonto), solgte vores fælles bil (beholdt selvfølgelig pengene) og smuttede. Der stod jeg så uden penge eller noget som helst. Helbredet var heller ikke til det fag jeg havde valgt mig så jeg havnede i ledigheden igen. Igen var udsigten til et værdigt liv langt væk, ligesom en evt. gældssanering.
  Nu hobede det hele sig bare op. bankgæld blev misligeholdt osv. osv.
  Endelig ser det ud til jeg har fundet “min” hylde i livet erhvervsmæssigt, men den kræver ekstra uddannelse og dermed igen udsigten til ikke at kunne komme i gang med at afdrage. Gælden er vokset sig enorm i de mange år og modet er efterhånden væk.
  Så kom der en programserie i tv…. Luksusfælden! Hip hurra for den, for den har fået mig til at indse at på trods af studier på SU og hvad ved jeg, så er det bare at prøve at stille det hele fornuftigt op og så ringe til hver en kreditor.

  Det er mit projekt her i sommerferien at få lavet det helt rigtige budget der kan hænge sammen og når ferien er forbi skal der ringes rundt for NU skal det være slut. Nu VIL jeg have mit liv tilbage….

  At låne for at komme videre er altså ikke løsningen (hvis man kunne). Pas på, tænk i discount baner på alle områder og husk: Du kan blive nægtet at få en budgetkonto med tilknyttet PBS når du er registreret som dårlig betaler. Bankerne har også deres eget interne system der registrer dig, så er du blacklistet i en bank, er du det automatisk i dem alle.

  Vi er selv ansvarlige for de handlinger vi gør, og må selv tage skraldet for dem….

  1. Det med at bankerne arbejder sammen passer ikke helt, for jeg kunne ikke få en rød reje i Danske bank efter at jeg havde stået i RKI. Så skiftede jeg til Arbejdernes Landsbank.. Der fik jeg kort tid efter oprettelsen et overtræk på næsten 7000 kr. Fordi der var gået rod i min SU. Men er da godt klar over at nogen virksomheder arbejder sammen…

   Men det med at låne for at betale sig ud af RKI, det er jeg helt enig i.

 112. Jeg kom forresten også ud af RKI ved at lave budget og ringe rundt til alle.. Og så havde jeg en god mor, som kunne skyde lidt til hver måned, for at hjælpe mig.

  I øvrigt er der også mange kreditorer som er villige til at tage en ud af RKI, hvis man viser at man betaler over en periode.. Jeg fik nogen af dem til det, hvis jeg betalte til tiden hver gang i 6 måneder.. Men fik også at vide at var der bare en forsinkelse, så endte jeg der igen.

 113. hej admin…. mig og min samleverske står i rki…. nu stiller jeg så lige det hele op…. vi har cirka 3000 pr måned at leve for. og vi har ikke taget lån i en del år… vi skylder cirka 70000 væk… måske lidt mere…. vi har afdragsordning for cirka 16000 pr måned… vi har talt med banker og diverse andre låneudbyder… så vi kunne betale det hele ud via et lån. men ingen hjælp at hente… man siger godt nok at ny gæld ikke kan svare sig…. men for os kan det… kunne vi låne så mange penge så vi kunne få vores gæld ud af verden… og så tilbagebetale 8000kr pr måned.. så vil vi også have ekstra penge tilovers i vores økonomi. altså 3000+ 8000=11000kr vil vi så have ekstra… vi vil så stadigvæk have det nye lån at betale af på. men et større rådighedsbeløb i husholdningen.. hvis man har 16 afdragsordninger.. kan det godt være svært at finde en vej ud af det…. kan man så ikke låne så man kan komme ud af det på den ene måde… så vil jeg så spørge dig admin… vil du forslå at jeg stopper alt afdragsordning.. ringer til alle kreditorer og så siger til dem… at nu får i en af gangen… og så betaler et større beløb pr kreditorer… og vil der så være mulighed for at så komme hurtigere ud af det på den måde.. skal lige nævnes… vi bor til leje i lejlighed… vi ejer ikke sommerhus eller bil… og de lån som vi har er forbrugslån.. afdragsordning til boligindskudslån.. gammel gæld som er over 20år gammel. som kom ind af postkassen fra dansk almennyttigt boligselskab… med renter

  1. Hej Tor og tak for dit spørgsmål!

   Din situation økonomisk er heldigvis langt mere overskuelig end mange menneskers, som er RKI registrerede for deres gæld.

   Jeg har selv siddet med stor gæld og har kæmpet mig ud af det og har været helt gældfri siden da. Og på den baggrund er mit råd til dig: Bid tænderne sammen og betal de 70.000 kroner tilbage så hurtigt som du overhovedet kan. Det er ganske få måneder som mangler nu før du er en fri mand!

   16.000 er meget at afdrage selvføgelig, så prøv evt at skrive til kreditorerne eller nogle af dem at du ikke kan overholde tilbagebetalingsaftalen hvis den ikke forlænges en smule, så dine månedlige rater bliver lidt mindre, så du har nok til et madbudget også. Nogle af dem vil sikkert acceptere det og så er du så meget længere.

   Der er sikkert også nogle af dine afdragsordninger som du er færdig med at afdrage på lidt tidligere end andre? Se frem til de datoer. Og prøv at tage de ekstra beløb og bruge dem til at afdrage og lukke de andre aftaler endnu hurtigere, hvis du kan.

   Glæd dig til du bliver fri! Det bliver godt! Og husk at det første du skal gøre dagen efter sidste afdrag er at lægge et super budget for alt og at starte en opsparing. Lån aldrig igen. :-)

 114. Er der nogle som kan fortælle mig om man kan forlange at blive slettet i Rki ved første afdrag, jeg mener når man afdrager på sin gæld så er man jo ikke dårlig betaler mere!

 115. Hej.

  Jeg kender ikke loven omkring det, men jeg kunne bestemt ikke forestille mig at du kan forlange det.. Så tror jeg nu at alle RKI registrerede folk ville begynde at lave afdragsordning… :-)

 116. Hej

  Jeg er kommet i den situation at jeg er blevet kaldt i fogedretten pga en ikke betalt RKI gæld på 30000, kan det hjælpe og ringe til dem som har kaldt mig i retten, og sige at jeg er villig til at lave en afdragsordning nu, som jeg lover at holde da jeg er kommet i fast arbejde nu og har derved en fast indkomst.. hvad sker der i retten, kan de evt tage min lille bil fra mig som jeg er afhængig af for at komme på arbejde..

  1. Hej Pia
   Ja, det kan sikkert godt betale sig, men tag lige et smut omkring nærmeste gratis retshjælp før du gør noget. De har sikkert et par værdifulde råd til dig i sådan en situation.

 117. Hej

  Jeg er ikke registreret i RKI, men derimod i Debitor register.. hvor kan man låne lidt penge selvom man er registerert i Debitor???

  Mvh Mig

 118. jeg har med stort held fået afskrevet min gæld fra 78000 til 29000+17000 i renter

  altså har jeg sparet 32000 i renter, forklaring følger

  gælden er opstået i forbindelse med et forbrugslån i år 2000, efter ca 6 års tid 7 år, og 2 mislykkede afdragsordninger, følte jeg det var alt for uoverskueligt mange penge så jeg undgik det i 3 års tid mere… men nu tog jeg kontakt og sagde jeg gerne ville finde en løsning, jeg ville betale det oprindelige lån plus normale renter startende fra nu og tilgængæld vill jeg også betale 2000 hver måned (det er meget i forhold til total beløbet og det kan de godt lide, jeg spurgte så pænt om vi kunne lave en aftale om at de ville fjerne mig fra rki efter 8 mdr., og hvis jeg ikke overholdt afdragende kunne jeg blive smidt i rki igen, nu er de 8 mdr gået og jeg er idag blevet slettet fra rki og har kun betalt 16000 ud af de 46000 (oprindelig gæld 29000 og renterne 17000) altså ikke engang renterne har jeg betalt og kan nu gå i banken og samle min gæld og begynde at leve mit liv igen… 12 år i rki, og endelig er jeg kommet ud:) juhuuuuu og det tog “kun” 8 mdr… og 1/5 af det oprindelige beløb inden jeg var ude i “friheden”…

 119. Hej.
  vi er et par der for år tilbage begge har været gift og skilt. det har kostet to tvangsauktioner. vi står begge tilbage med en forholdsvis stor gæld. Gælden afdrager vi begge på uden piv og til alle kreditorer. vi er ikke registreret i rki, men kan ikke låne til hus trods det at den ene af os har en fornuftig indtægt og den anden su!
  vi ønsker os brændende et hus på landet, men mangler gode råd til hvad vi kan gøre for at skaffe finansiering til huskøb????
  klaus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *