Rentetilpasningslån

Den umiddelbare fordel ved et rentetilpasningslån er den lavere månedlige ydelse i forhold til et obligationslån dog er der den seneste tid sket en reduktion af forskellen i ydelsen mellem et rentetilpasningslån og et fastforrentet obligationslån, da den korte rente som ligger til grund for den seneste rentilpasning er steget en del mere ,end den lange rente som ligger til grund for eksempelvis et 30 årigt obligationslån.

Broker-Lån.dk anbefaler:

Modtag 3 tilbud på boliglån!

Udfyld kun én formular, som gratis sendes til 3 forskellige långivere, som du selv vælger.

Fordelene er både, at du sparer til, og at långiverne kommer med det bedste tilbud med det samme. De ved nemlig at de er i konkurrence med andre.

Servicen tilbydes i samarbejde med Tjenestetorvet.

Udbetaling af et rentetilpasningslån

Et rentetilpasningslån er typisk et kontantlån, hvorfor en anden fordel kan være at der i forbindelse med udbetalingen af rentetilpasningslånet ikke er noget kurstab, da dette “konverteres” til en lidt højere rente, dog er et rentetilpasningslån ikke så konverteringsvenligt som et obligationslån.

Rentetilpasningslån med renteloft

Det er muligt at få et loft over hvor meget renten kan stige, Rentetilpasningslån er billigere - i hvert fald på kort sigt hvis renten stiger låses renten ved det forud aftalte loft, og låntager er på forhånd bekendt sin maksimale ydelse, nogle udbydere har automatisk rentefald i det fald renten efterfølgende falder, andre låser renten fast til loftet i resten af låneløbetiden.

Billigste rentetilpasningslån med afdragsfrihed

Det er på samme måde muligt at vælge afdragsfrihed på et rentetilpasningslån, dette har de senere år givet folk valgmulighed for at opnå en lav ydelse, og i den afdragsfrie periode evt afdrage på øvrig højt forrentet gæld, eller blot have et højere rådighedsbeløb.

Rentetilpasningslån: Påvirkning af boligpriser

Rentetilpasningslån har været medvirkende grund til de stigende huspriser man har set den sidste årrække, da en ikke uvæsentlig faktor er den billigste månedlige ydelse, og I en periode.

Med lav rente vil den lave ydelse gøre at køberen er villig til at betale en højere kontantpris

Løbetid på Rentetilpasningslån

Løbetiden på lånet kan være op til 30 år, rentetilpasningslån er på grundlag af korte obligationer der refinansieres med forud aftalt intervaller ved at der sælges obligationer, og at obligationskursen på disse afgør så renten i den efterfølgende periode.

Valg af lånetype

Hvorvidt man vælger et rentetilpasningslån eller fastforrentet obligationslån er et spørgsmål om temperament og ligeledes låntagers forventninger til den fremtidige renteudvikling, man bør ved valg af rentetilpasningslån overveje om man har luft I økonomien til en rentestigning, eller om man vil kende sin ydelse i hele løbetiden ved at vælge fastforrentet obligationslån.

Links til vores artikler om boliglån:

Liste over relaterede links om rentetilpasningslån:

3 tanker om “Rentetilpasningslån”

  1. Har lige læst i nyhederne i dag, at flexlån er ved at blive dyre. De fleste har 1 årige flexlån, men de som har 3 årige bliver hårdest ramt. 500 kroner ekstra pr måned pr million man skylder på sådan et 3 årigt rentetilpasningslån…

  2. Renten stiger i hvertfald, og nu ser det ud til, at F1 lånene måske skal nedlægges om nogle år. De er i hvertfald sat til overvågning af den Europæiske Centralbank…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *