Obligationslån

Den månedlige bruttoydelse på et fastforrentet obligationslån er ens gennem hele løbetiden, nettoydelsen er svagt stigende, da renterne og hermed det skattemæssige fradrag udgør en faldende del af bruttoydelsen.

Broker-Lån.dk anbefaler:

Modtag 3 tilbud på boliglån!

Udfyld kun én formular, som gratis sendes til 3 forskellige långivere, som du selv vælger.

Fordelene er både, at du sparer til, og at långiverne kommer med det bedste tilbud med det samme. De ved nemlig at de er i konkurrence med andre.

Servicen tilbydes i samarbejde med Tjenestetorvet.

Udbetaling af et obligationslån

Obligationslån udbetales til den aktuelle kurs, eller en forud fastsat kurs såfremt der er indgået en kurssikring. Denne kurssikring kan realiseres ved et mindre fradrag I kursen og/eller Et gebyr, en kurssikring er selvsagt mest oplagt i en periode med dalende kurser, når vi taler obligationslån.

Obligationslån fastforrentet realkreditlån til boligkøb

Der udstedes dog ikke tilbud på obligationslån med en kurs over 100, da det ville kunne give en spekulation i optagelse af lån med efterfølgende indfrielse til pari.

Konvertering af obligationslån

Et obligationslån kan konverteres både op og ned, en opkonvertering betyder at man Ved en rente stigning konverterer til en højere rente, dette vil umiddelbart give en højere ydelse, men en lavere restgæld da den gamle lavere forrentet lån kan indfries til en lavere kurs, den fuldstændige effekt af denne opkonvertering opnåes først i det tilfælde at renten falder igen og man konverterer ned og får effekten at den lave rente sammen med den tidligere nedbringelse af restgælden.

Valg af løbetid og lånetype for obligationslånet

Valg af løbetid og valg mellem obligationslån og rentetilpasningslån er som tidligere nævnt et spørgsmål om temperament og forventninger til fremtiden.

En lang løbetid giver den laveste ydelse her og nu, men samlet set giver det den største samlede bruttoydelse set over lånets totale løbetid.

Links til vores artikler om boliglån:

Liste med relaterede links om obligationslån:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *