Forbrugslån – Find de Billige Forbrugslån

Man må se sig godt omkring for at finde de billige forbrugslån. Et billigt forbrugslån sammenlignet med et dyrt kan betyde en stor forskel i rådighedsbeløbet, som hver måned er tilbage, når har betalt renter og afdrag for sit lån. Lige så vigtigt, er der stor forskel på hvornår man igen bliver gældfri, dvs tiden det tager at afbetale lånet helt. Vi viser dig på denne side og på de øvrige sider om lån, hvordan du kan sikre dig en god handel og henleder også opmærksomheden på at der er andre muligheder end at låne.

Vi anbefaler:

Har du en sund økonomi og ønsker et forbrugslån?

Langt de fleste danskere kan få det billigste forbrugslån hos bankerne. Men for at opnå de bedste vilkår i en bank, er det nødvendigt, at du samler dine ting i den ene bank, som giver dig forbrugslånet.

Så vil du have den laveste rente og ÅOP på dit forbrugslån, skal du faktisk ned i din bank – og du skal bede andre banker om tilbud på forbrugslånet, hvis du samtidig flytter din lønkonto, visa-kort, pension, opsparing osv. til dem.

Kan du svare ja til disse 2 ting?

 1. Du har en grundlæggende sund økonomi.
 2. Du er ikke registeret i RKI


Så anbefaler vi, at du beder om tilbud på at skifte bank i stedet for blot at søge om et forbrugslån.

Det er gratis og utroligt let at bede om tre tilbud fra tre forskellige banker, som du selv vælger:

Udfyld kun én formular, så får du hurtigt svar fra de tre banker: Klik hér.

Fordelene er både, at du sparer til, og at bankerne kommer med det bedste tilbud med det samme. De ved nemlig at de er i konkurrence med andre.

Servicen tilbydes i samarbejde med Tjenestetorvet.

Hvis du er registreret i RKI, så se først vores guide hér: Lån trods RKI.

 

Forbrugslån i bank eller online?

Et banklån er ofte den billigste løsning, blandt andet fordi man i banken er et kendt ansigt, hvilket kan gøre at lånepriser er lavere end hvis man tager kontakt til en anden låneudbyder. De fleste online udlånere tilbyder forbrugslån til en højere rente og ÅOP end den, som man kan opnå i en bank. Renter forbrugslån sammenligning MybankerDet skyldes ofte, at deres forretningsmodel handler om at tiltrække de mennesker, som ønsker sig et lån, men som ikke kan eller vil tale med banken om det eller som måske ikke har overblikket over egen økonomi, og som banken derfor kan finde på at sige nej til. De tilbyder forbrugslån med en højere rente og eller større gebyrer for kort fortalt at dække sig ind mod dårlige betalere. Det betyder at hvis du optager et lån og betaler det af som aftalt hos sådan en udlåner, så betaler du for meget fordi du også betaler renter for de låntagere, som ikke betaler tilbage til tiden, og som udlåneren alligevel har lånt penge til. Det svarer lidt til frivilligt at forsikre sin opel corsa i et forsikringsselskab som ellers kun accepterer kunder som er unge mænd med en bmw med 6 cylindre eller mere. Det bliver en dyr fornøjelse.

 

Lave renter og rentesatser på forbrugslån

Billige forbrugslån er ikke bare billige forbrugslån. Det flyver rundt med ord som rente, effektiv rente, variabel rente fast rente, nominel rente procent osv. Samtidig har vi gebyrerne, som sagtens kan være voldsomme. Derfor kan du altid og 100% regne med at lån kun kan sammenlignes på en måde: ÅOP. Eneste undtagelse er, at man også skal være opmærksom på om renten er fast eller flydende (variabel). Specielt hvis man låner et stort beløb i kroner og ører, er det vigtigt at overveje om ikke en fast rentesats i hele tilbagebetalingstiden er den billigste løsning. Hvis renten er meget lav som nu, så kan den over årene efter de flestes mening kun gå en vej, og det er op. Sidder du med et stort forbrugslån med en tilbagebetalingstid på 10 år, så er det ret vigtigt for prisen at renten ikke i løbet af de næste 5 år går fra 10% til 25%. Det er ikke sjovt at skulle betale det kvarte af
lånet tilbage hvert år for at betale hele lånet tilbage på 10 år, vel?

Forbrugslån uden sikkerhed / pant for lånet

Det er altid sværere men sjældent umuligt at optage et forbrugslån uden sikkerhed i dine værdier. Man må forvente at rentesatserne og dermed lånepriser er højere, når lånudbydere skal risikere mere. Samtidig kan det i nogle situationer være en fordel for dig at betale en højere ÅOP for at undgå at banken tager pant i dine ting. Går noget galt er det nemlig så banken som ejer denne pant og dermed den del af dine ting eller værdier, som fx kunne være din ejendom / bolig eller din bil.

Lån med friværdi

Har man friværdi i sin bolig tilbydes man gode muligheder for optagelse af forbrugslån. Priserne er i bund og lånemuligheder er der masser af. Men der er et men: Hvis man låner i friværdien, skal man sikre sig mod problemer, hvis man får en mindre friværdi på grund af faldende boligpriser.

Hurtige ansøgninger til forbrugslån

Der er gode muligheder for at optage et ret billigt forbrugslån på kort tid. Masser af specielt de nye og internet-lånudbydere tilbyder at man på fx 15 minutter kan få afklaret om man er godkendt til et lån. Pas dog på med impulser når man optager et lån. Forbrugslån eksempel fra GE Money
Det kan altid bedst betale sig at tage sig tiden til at forberede sig, at undersøge markedet og at forhandle prisen inden man aftaler et lån.

Forberedelse inden du søger om forbrugslånet

Inden du søger om et forbrugslån enten i en bank eller online hos fx Citibank, GE Capital / Money bank osv, så skal du forberede dig ordentligt. Og fortvivl nu ikke. Det er ikke svært eller tidskrævende. Sådan gør du:

 1. Skaf dig et overblik over dine faste udgifter, som fx afdrag, husleje, el, vand, tele og internet, aviser, licens, bil og benzin osv. Alt.
 2. Få overblik over dine indtægter (løn efter skat mv)
 3. Træk årets udgifter fra årets indtægter og dividér det der er tilbage med 12 måneder. Nu har du dit rådighedsbeløb pr måned efter faste udgifter.
 4. Beregn hvor mange penge du skal bruge til mad, tøj, gaver, byture, rejser osv om måneden på samme måde.
 5. Træk det beløb fra rådighedsbeløbet. Nu har du dit månedlige overskud.
 6. Tillykke, du har lige lavet et privatbudget!
 7. Det sidste tal, overskudet, er det beløb, som du maksimalt kan have i udgift pr måned til dit lån. Pas på at være forsigtig med hvor højt du vurderer dette tal!
 8. Du tager dit nye privatbudget, dine sidste tre lønsedler og din sidste årsopgørelse + forskudsopgørelsen fra skat og kommer dem i en mappe.
 9. Nu er du helt klar til at få de billige forbrugslån!

Forhandling af pris på forbrugslån

Med din forberedte mappe i hånden er du særdeles godt rustet til at finde de billige forbrugslån i banker og andre steder, men lad os lige slå en ting fast med det samme: Ingen får billige forbrugslån uden at forhandle priser. Nogle mennesker bryder sig ikke om at forhandle priser, men det kan altså koste mange penge at springe den del af forretningen over. Hvis man søger et lån i en bank som Den Danske Bank, Nordea, Lån og Spar, Spar Nord, Skandia banken, Nykredit bank, BG Bank osv. (læg lige mærke til at Nordea ER på listen!) så er det en skam ikke at prøve at opnå en billigere rente ved at bede om det bedste tilbud.
Lån er en vare som alt muligt andet, og prisen på et lån er typisk fastsat efter hvor meget forbrugerne gerne vil betale – ikke efter hvor meget det koster at give et lån. Derfor er det så vigtigt at man som forbruger fortæller hvad man er villig til at betale. De fleste steder sparer man penge ved simpelthen at bede om en billigere pris, og ingen steder vil man møde forargelse over at
ønske en god pris på sit forbrugslån. Man kan også tage sin mappe og besøge fx tre banker og bede om det bedste tilbud. Når man har det bedste af de tre, kan man tage runden igen og spørge om nogen er interesseret i at slå den og at få dig som kunde.

Sammenligning af forbrugslån

Flere steder på internettet findes gode sider med sammenligning af priser på forbrugslån. Husk altid også at forsøge at forhandle priserne selvom man har fundet den billigste pris på forbrugslånet. Disse lister skal ikke tages for gode varer automatisk. Der er tale om “listepriser” på forbrugslån.

Lånepriser og årlige omkostninger i procent (ÅOP)

Og hvad koster et lån så? I Danmark er du heldigt stillet fordi der er skabt et begreb, som hedder Årlige Omkostninger i Procent, hvilket også kan skrives som Å.O.P. eller blot som ÅOP. Det er simpelthen et tal, som angiver præcis hvad et lån koster om året. Med dette tal kan man lave en reel sammenligning mellem forskellige tilbud om lån. Der er lovgivet, så ÅOP kun kan og må betyde den ene ting, og det er en stor hjælp for alle som vil sammenligne priser på forbrugslån. Både renter og diverse gebyrer er inkluderet i det tal, og udregningsmodellen er og skal som nævnt være helt ens for alle långivere. En formel for den samlede pris, som skal betales tilbage i afdrag og renter for et lån er ikke helt simpel da formlen blandt andet skal tage højde for de løbende afbetalinger. I stedet for at gå i detaljer om det, så henviser vi til en smart beregner af ÅOP for forbrugslån.
Og det beløb er indberegnet alle udgifter til dit forbrugslån.

Lad os tage et par eksempler på lån og ÅOP med brug af denne beregner:

Lån 200000 kroner ÅOP 10% i 8 år

Et lån på 200000 kroner med en ÅOP på 10% som betales tilbage over 8 år / 96 måneder koster ifølge beregneren 86.983,34 kroner. Prøver vi i stedet med det samme lån men med den halve tilbagebetalingstid, så er resultatet at rente og gebyrer kun koster os under halvdelen nemlig 41.498 kroner. Der er altså penge at spare på en hurtigere tilbagebetalingstid selvom ÅOP er den samme.

Lån 100000 kroner til 10% i ÅOP

Hvis vi beregner prisen på et lån på 100000 kroner til 10% ÅOP i renter og gebyrer og med en løbetid på 8 år, er resultatet præcis det halve af lånet på 200000 med samme vilkår, nemlig 43.491,67. Altså er der en mere direkte sammenhæng mellem lånets størrelse og pris end der er mellem løbetiden og prisen. Med andre ord: Spar penge ved at låne med kort løbetid (og selvfølgelig en lav ÅOP)

Gældfri hvordan bliver man fri af sin gæld?

For mange er det et mål på længere sigt at blive helt gældfri ved at holde op med at optage forbrugslån og diverse andre lån, og i stedet spare op i banken. For at blive gældfri, kan det anbefales, at man finder den billigst mulige måde at betale sin gæld tilbage på. Dernæst må man finde et niveau for den månedlige tilbagebetaling, som gør at man sagtens kan klare sig for resten,
og til sidst må man så lære at vente med at købe til man faktisk har penge. Det er simpelt og det er i høj grad muligt for de fleste at blive gældfri og dermed mere fri.

Billige lån – en nyhed

Billige lån kan nu muligvis findes via Fair RatesSom noget helt nyt på det danske marked for forbrugslån, er Fair Rates kommet på banen og tilbyder billige lån uden brug af banker. Disse lån foregår via en type børs for lån, som sætter private udlånere i forbindelse med private låntagere. Altså tilbydes de billige lån i og med at man springer bankernes led over. Samtidig adskiller Fair Rates sig ved at tilbyde udlånerne til disse forbrugslån at se profil for låneren. Hvad skal lånet bruges til, har personen lånt via systemet tidligere og har han eller hun betalt raterne tilbage til rette tid? Denne type spørgsmål finder man svar på. Det er en helt ny og noget speciel måde at ansøge om billige lån på, så vi vil opfordre til at du selvfølgelig ser nærmere på det men også at du ser på det med kritiske øjne, da det er en meget ny form for udlån. Update: Fairrates hjemmeside er tilsyneladende taget ned. Vi afventer udviklingen af denne nye form for lån.

Mobillån og SMS lån – hvad skal du vælge

En anden nyhed på markedet for lån i Danmark er SMS lån eller Mobillån, som er en låntype, hvor man sender en SMS og derefter på få minutter låner typiske mellem 500 kroner og 2000 kroner. Lånene er typisk med kort løbetid. Man betaler dem tilbage i løbet af 14 dage eller en måned fx. Spørgsmålet er så om det er en god idé at vælge disse SMS lån. Det er det ikke. Udgifterne til denne type forbrugslån er alt for høje. Målt i ÅOP er der fx udregnet priser på 500.000% på et SMS lån på 500 kroner ifølge Ekstrabladet. Så glem denne låntype og lån i stedet pengene i en bank.

Links til vores artikler om lån:

Liste med relevante links til forbrugslån udlånere og sammenligningsoversiger.

 

3 tanker om “Forbrugslån – Find de Billige Forbrugslån”

 1. Hej og tak for en god artikel – den er lang, men jeg må sige at jeg har lært noget om lån og renter ved at læse den. Nu bliver det spændende at se hvor god en pris jeg kan forhandle frem på mit lån!

 2. Tak for rosen :-)
  Held og lykke med jagten på det billigste forbrugslån!
  Du bliver forhåbentlig positivt overrasket over hvor langt ned man kan presse renten – selv på sådan et privatlån!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *